Katja Tratnik, Rok Smolej in Ana Tavčar bodo še naprej lepšali jutra gledalcev Televizije Slovenija. Foto: Stane Sršen
Katja Tratnik, Rok Smolej in Ana Tavčar bodo še naprej lepšali jutra gledalcev Televizije Slovenija. Foto: Stane Sršen
Tema, s katero se neposredna Zvezdana Mlakar ne bi upala spopasti, tako rekoč ne obstaja. Foto: Stane Sršen
Jutra bodo z regionalnimi vsebinami obogatili tudi mariborski in koprski kolegi: na fotografiji 'Koprčanki' Karin Sabadin in Erter Pust. Foto: Stane Sršen

Dobro jutro, edina jutranja oddaja na slovenskih televizijah, ki jo gledalci nacionalne televizije lahko spremljajo že deseto leto, se na televizijske zaslone vrača v ponedeljek. Jutranjiki tudi v novi sezoni vsak delovni dan med 7.00 in 10.05 na 1. programu Televizije Slovenija obljubljajo tri ure uporabnih informacij, nasvetov in zabave.

Oddaja Dobro jutro v novi jesenski sezoni nadaljuje odmevne akcije, v katere Televizija Slovenija dejavno vključuje svoje gledalce in gledalke. V pretekli sezoni je bila posebej dobro sprejeta akcija Ohranjanje mladosti in vitalnosti, v kateri je sodelovala tudi znana slovenska igralka Zvezdana Mlakar. Zvezdana bo v novi sezoni s svojo svetovalno rubriko še naprej neposredno in brez zadržkov odpirala teme, o katerih si marsikdo ne upa govoriti na glas.

V ljubljanskem studiu oddaje so ustvarjalci v novi sezoni pripravili sklop novih svetovalnih rubrik in akcij, ki bodo obogatile vsakdan bodočih mladoporočenk in mladoporočencev ter prihodnjih staršev. Ker je leto 2011 leto porok, bodo jutranjiki v novi sezoni pripravili akcijo V dobrem in v slabem, v kateri bodo k sodelovanju povabili mlade zaljubljence in najbolj simpatičnemu paru priredili sanjsko poroko. Oddaja Dobro jutro pa bo v novi sezoni povila celo svojega otroka. Od zgodnje nosečnosti pa vse do poroda bomo spremljali simpatično nosečnico in svetovali o starševskih temah.

Znana televizijska popotnica Mojca Mavec bo vsako sredo v jutranjih urah v novi rubriki predstavljala kuharske specialitete tujih dežel. Ob četrtkih pa se tudi v novi sezoni dobimo na Prešernovem trgu, kjer si lahko gledalci s sodelovanjem v osveženi terenski nagradni igri Zbudi se, Slovenija! prislužijo lepo denarno nagrado. Podrobnosti o poteku nagradnih iger si lahko preberete na spletni strani oddaje Dobro jutro, prijave pa zbirajo na elektronski naslov jutrolj@rtvslo.si.

Terenska ekipa se bo javljala iz različnih slovenskih krajev in pozvala gledalce, naj jutranjo ekipo povabijo v svoj kraj. Pred mikrofon bodo namreč povabili zanimive prebivalce različnih slovenskih krajev in predstavljali aktualno dogajanje v posameznih pokrajinah.

V oddajo Dobro jutro se vračajo astrološki Lunini namigi. Kuharji jutranjega programa že pripravljajo odlične recepte za kosila, na svoj račun bodo prišli tudi vsi navdušeni vrtičkarji, Marija Merljak pa bo še naprej svetovala o zdravi prehrani. Jutranjiki vas bodo povabili tudi v domačo lekarno in k razpravam o različnih aktualnih in življenjskih temah. Jutra bodo z regionalnimi vsebinami obogatili tudi mariborski in koprski kolegi. Jeseni se bo koprski voditeljski ekipi pridružil nov obraz, voditeljica Erter Pust, mariborski studio pa je popestrila nova scenografija.

Oddaja je na sporedu med ponedeljkom in petkom ob 7. uri na 1. programu Televizije Slovenija, ponovitev pa si lahko ogledate na 2. programu Televizije Slovenija, predvidoma ob 11.30.