Hrenova je med drugim tudi stara znanka Slovenske popevke. Foto: Stane Sršen
Hrenova je med drugim tudi stara znanka Slovenske popevke. Foto: Stane Sršen
Jelena Aščić, Jasmina Jamnik in Slavko Bobovnik bodo prihodnji četrtek povezovali dobrodelno oddajo Radiotelevizije Slovenija Stopimo skupaj - Poplave 2012. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Hrenovo smo lahko dodobra spoznali z nastopi s skupino Sladcore. Trenutno se skupina posveča novemu projektu Etnosoul. "Poleg tega, da je v skupini prišlo tudi do spremembe zasedbe, je plošča prinesla popolnoma novo zvočno podobo," je zatrdila Hrenova.

Eva Hren bo nastopila skupaj z drugimi slovenskimi glasbeniki na dobrodelnem koncertu RTV Slovenija.

Več o dobrodelni akciji si lahko preberete tu - STOPIMO SKUPAJ – POPLAVE 2012

V okviru akcije Stopimo skupaj – Poplave 2012, ki jo organiziramo na RTV Slovenija, bo mogoče finančna sredstva nakazati tudi prek pošiljanja SMS-donacije.
KAKO LAHKO POMAGAM?
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo POPLAVE5 na številko 1919.
Pošiljatelj v odgovor prejme naslednje besedilo: "Iskrena hvala za vaš prispevek za pomoč prebivalcem zaradi poplav. Rdeči križ Slovenije."

S pošiljanjem enega SMS-a pošiljatelj nameni 5 evrov pomoči.

Sredstva boste v četrtek od 7. ure zjutraj lahko donirali tudi s klicem na telefonsko številko klicnega centra 01 472 00 11.

Predvsem pa se z novim projektom vrača k avtorski glasbi in igranju na kitaro.

Pogovor z njo si lahko preberete spodaj.

Eva, kaj trenutno ustvarjate? V kaj je trenutno usmerjena vaša glasbena dejavnost?
Trenutno sem s polno paro v projektu Etnosoul, to je tudi aktualni album, ki je nastal skupaj s skupino Sladcore. Poleg tega, da je v skupini prišlo tudi do spremembe zasedbe, je plošča prinesla popolnoma novo zvočno podobo. Bolj kitarsko, bi rekla. In to je tudi tam, kjer se počutim najbolj doma.

Lahko tudi v prihodnje pričakujemo džezovske predelave ljudskih pesmi ali načrtujete kaj drugega?
Mislim, da bom s tem projektom nekako zaključila vrsto plošč, v katerih sem preoblačila slovenske ljudske pesmi, saj je ta že tretja po vrsti (prej že ena plošča slovenskih ljudskih s Sladcore, še prej pa z Big Bandom RTV Slovenija). Vračam se k avtorski glasbi in igranju na kitaro.

Kako doživljate slovenske ljudske pesmi?
Slovenska ljudska pesem je kot babičin recept. Vedno jed rad skuhaš, jo malo spremeniš in znotraj je toplo. Je naša dediščina. Zame osebno še posebej, saj so to pesmi, ki sem jih prinesla od doma.

Vam je katera najbolj pri srcu?
Najbolj všeč mi je pesem Oblaki so rdeči. Spoznala sem jo na novo, med ustvarjanjem za prvi album SLO s skupino Sladcore. Vojaška, hrepenenjska in vendar upajoča.

Čemu poleg glasbe v teh dneh namenite največ časa?
V tem trenutku je na prvem mestu moj enoletni sin, ki mi je v resnici prvi postavil prave prioritete v življenju. Tako da so minute samo zame dragocene.

Na dobrodelnih koncertih ste že nastopali (spomnim se koncerta Rdečega križa). Kaj vam to pomeni?
Pomen te besede je zame precej širši kot samo delati koncerte v dobrodelne namene. V resnici pomeni delati dobro, predvsem kadar nismo na očeh javnosti. Pomeni biti "človeški" vsak dan, na vsakem koraku.

P. S.