Nika uživa vsako minuto v koži usodne ženske. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Nika uživa vsako minuto v koži usodne ženske. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Nika Kljun
Vsi pogledi so bili včeraj usmerjeni v Niko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nika, ki svoje plesne sanje uresničuje v Združenih državah Amerike, se je vrnila v domovino samo zaradi izbora femme fatale. Že jutri potuje nazaj v Washington, kjer bo nastopala ter poučevala ples na enomesečnem festivalu za otroke in vse, ki so vsaj malo umetniki po duši, je v klepetalnici razkrila Nika.

Celoten klepet si lahko preberete tu.

Perspektivna plesalka se je preselila v Los Angeles, kjer, kot trdi sama, "izboljšuje svojo plesno širino, poučuje v plesnih šolah in na drugih koncih sveta". MMC-jeve uporabnike je zanimalo, kaj bi počela, če ne bi plesala? "To naj bi bilo lahko vprašanje, a zame nikakor ni," je bila z virtualnim nasmeškom jasna Nika.

Plesati je začela že pri treh letih. Njena starša sta plesna pedagoga in ustanovitelja šole Bolero - Zoran Kljun in Janja Pušl-Kljun. A kljub temu ne skriva, da je umetnica po duši: "Ni dvakrat rečeno, če se že moram odločiti, da ne bi bila notranja oblikovalka ali modna oblikovalka."

Njen vzor je mama
"Mama je temperamentna ženska, z močno, pozitivno karizmo in velikim srcem. Uspešna ženska, ki je veliko pretrpela v življenju, a se je vedno znova pobrala in nadaljevala z dvignjeno glavo," je v MMC-jevem klepetu svojo vzornico opisala Nika.

In medtem ko Nika gostobesedno opisuje svoje poklicno življenje, je precej bolj redkobesedna, ko nanese na zasebno: "Verjamem v kemijo, ki se jo lahko začuti že na prvi pogled. Zaljubljenost pride malček pozneje."