Tanja Skaza je usodna ženska leta. Foto: BoBo
Tanja Skaza je usodna ženska leta. Foto: BoBo

Po lanski zmagovalki, podjetnici in dobrotnici Ani Lukner, je letošnje leto prav tako zaznamovala podjetnica. Tanja Skaza je direktorica družinskega podjetja Plastika Skaza iz Velenja, vodilnega podjetja v Sloveniji v predelavi in oblikovanju plastičnih mas, ter posledično proizvodnje, ki zaposluje več kot dvesto ljudi. Prav zaposleni so največji zaklad podjetja, pove Tanja Skaza, ki svoje delo opiše kot konjiček, rezultate svojega dela pa kot posledico. Podjetje se lahko pohvali z nazivom menedžerkam prijazno podjetje, ki so ga v Plastiki Skaza prejeli lani, navdušuje pa tudi statistika, da je v podjetju 57 odstotkov žensk na vodilnih položajih.

In kaj je ena izmed skrivnosti usodnega uspeha letošnje femme fatale? "Kot zelo zaposlena poslovna ženska si rada privoščim tudi malo razvajanja. Prosti čas sicer najraje preživljam z družino, nekaj časa pa potrebujem tudi zase in za kakšen klasični ženski večer."

Za naslov so se potegovale še atletinja Snežana Vukmirović, novinarka Katarina Matejčič, inovatorka in utemeljiteljica Pedokinetike® Andreja Semolič, lastnica in direktorica podjetja AND by Andraž Nataša Berginc, novinarka Damjana Bakarič, novinarka Sanja Modrić, smučarka Ilka Štuhec in voditeljica Živa Rogelj. To so ženske, polne energije in uspehov, ki navdušujejo in navdihujejo, vsaka na svojem področju.

V preteklih letih so naslov fatalke sicer pridobile že igralka Tanja Ribič kot prva, manekenka Živa Vadnov, pevka Sanja Grohar, igralka Nina Ivanič, voditeljica Bernarda Žarn, modna oblikovalka in balerina Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, plesalka Nika Kljun, manekenka Nataša Dobelšek, pevka Jadranka Juras in Ana Lukner, ki je naziv femme fatale prejela lani.