Bojan Ilijanič se domov vrača s kipcem 4. spremljevalca mistra universe 2011. Foto: Kire
Bojan Ilijanič se domov vrača s kipcem 4. spremljevalca mistra universe 2011. Foto: Kire

Na finalnem spektaklu Mister Universe Model 2011 v Punta Cani v Dominikanski republiki je postavni Dolenjec blestel - samozavestno se je predstavil v treh izhodih (nacionalnem kostumu, kopalkah in večerni toaleti) in nato z zadržanim dihom dočakal še uvrstitev med peterico najlepših. Ovojnico, v kateri se je skrival napis Slovenia, so namreč odprli zadnjo izmed petih.

Tako zmeden, da se spomni le delčkov
Bojan priznava, da je vse, kar se je dogajalo od tistega trenutka, zamegljeno: "Spomnim se le, da so izrekli ime naše države. Potem sem stopil naprej na polje, ki je bilo označeno. Tisti trenutek sem bil tako zmeden, da se podrobnosti resnično ne spomnim. Vedel sem le, da boja še ni konec in da koncentracija ne sme popustiti."

Bojana je na tekmovanju v Dominikanski republiki spremljal tudi Erik Ferfolja, direktor slovenskega izbora za mistra Slovenije za mistra universe model. "Sedel sem v prvi vrsti. Ko je prišel Bojanov trenutek, sem visoko dvignil slovensko zastavo in kričal do onemoglosti. Nato so se mi pridružili gostje iz drugih držav in me vprašali, ali imam še kakšno slovensko zastavo, da bi navijali za Bojana. Na srečo sem imel s seboj nekaj manjših zastavic in jih razdelil. Skupaj s tujci, ki sem jih prvič videl, smo ves čas v en glas navijali za Slovenijo. Bilo je nepopisno," je dogajanje po razglasitvi rezultatov opisal Ferfolja.

Na koncu je Bojan Ilijanič osvojil lento 4. spremljevalca, novi mister universe model pa je postal predstavnik Venezuele. Tretji spremljevalec je postal mister Bolivije, drugi spremljevalec mister Luksemburga, prvi spremljevalec pa gostitelj, mister Dominikanske republike.

Mister elegance je postal predstavnik Srbije, za najprijaznejšega tekmovalca pa je bil razglašen Portugalec.