Obiskovalce je prišel, kot je to v njegovi navadi, pozdravit tudi župan Ljubljane Zoran Janković. Foto: Žiga Intihar
Obiskovalce je prišel, kot je to v njegovi navadi, pozdravit tudi župan Ljubljane Zoran Janković. Foto: Žiga Intihar

Vsekakor pa je bilo precej bolje kot lansko leto, ko je bilo vse čisto blatno in so nekateri obiskovalci izvedli svoj mali Rock Otočec. Letos je dež padal le nekaj minut in prinesel svežino ter vonj po jeseni. Ob najhujšem nalivu so za kratek čas zabavo prekinili in veliko obiskovalcev je zapustilo prizorišče, vendar pa so se kmalu vrnili.

Najbolj navdušeni pa so vztrajali pred odrom in Umeka klicali, naj se vrne. Njihove klice je uslišal in se vrnil ter nadaljeval svoj sedemurni program. Množici se je predstavil s poletnimi hiti z Ibize, s svetovnih klubskih festivalov in z nekaterimi svežimi skladbami, ki jih je ustvaril prav za Žur z razlogom.

Zabava je tudi tokrat uspešno uresničila svoje poslanstvo premagovanja ravnodušnosti med mladimi do nasilnih dejanj. Od decembra 2004, ko se je v mestnem jedru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za sovrstnike, so obiskovalci skupaj z organizatorjem in partnerji dogodka zbrali več kot 192.000 evrov. Natančnega zneska o zbranih donacijah na 10. Žuru z razlogom za enkrat še ni.

Od leta 2006 Žur z razlogom sodeluje z društvom Beli obroč Slovenije in zbira denar za pomoč mladim žrtvam kaznivih dejanj. Z zbranim denarjem bodo opremili prijazne sobe po Sloveniji. Te sobe stroka uporablja za pogovor z otroki, ki so žrtve kaznivih dejanj.