Urška je ob razglasitvi potočila solzico sreče. Foto: Sandi Fišer
Urška je ob razglasitvi potočila solzico sreče. Foto: Sandi Fišer
Nova in stara mis Universe, Urška Bračko in Sara Savnik. Foto: Sandi Fišer

Plavolasa Urška je poleg lente prejela tudi štipendijo za študij na zagrebški šoli ekonomije in menedžmenta v vrednosti 20.000 evrov (za diplomski ali podiplomski študij).

Za najlepšo in najbolj simpatično v Slovenjiji se je sicer potegovalo 14 deklet, in sicer Sanja Bencuz, Monica Flego, Tjaša Cerovšek in Liza Rijavec ter Katja Virant, Urška Novak, Urška Bračko, Ester Erzin, Gabriela Lozančič, Diana Čonč, Neža Tavčar, Barbara Lipej, Tina Mastnak in Dijana Purić - te je strokovna žirija uvrstila med najboljših deset.

Prva spremljevalka je postala Dijana Purić, druga spremljevalka pa Gabriela Lozančič. Mis fotogeničnosti 2014 je Tjaša Cerovšek, mis simpatičnosti pa Urška Novak.

Pri dekletih pa ni šlo le za ocenjevanje lepote."Dekleta morajo imeti poleg lepega obraza in izklesanega telesa še nekaj več: kombinacijo komunikativnosti, simpatičnosti in ambicije, da nekaj naredijo iz svojega življenja. Če so centimeter višje ali nižje, ni pomembno. Ne izbiramo dekleta za top modele ali manekenke," je lastnik licence za mis Universe Vladimir Kraljević razložil za MMC.

Prvi izbor Miss Universe Slovenije je potekal leta 2001 in z njim je bila okronana prva mis Universe Slovenije, Minka Alagič. Za njo so prestižen naslov nosile Iris Mulej (2002), Polona Baš (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru mis universe, Anamaria Avbelj (2008), Mirela Korač (2009), Marika Savšek, (2010), Ema Jagodič (2011) in Sara Savnik (2013).

Spodaj si lahko pogledate utrinke iz lepotnega izbora.