Zabava se je razživela, gostje so rajali do zgodnjega jutra. Foto: Slovensko-nemška gospodarska zbornica
Zabava se je razživela, gostje so rajali do zgodnjega jutra. Foto: Slovensko-nemška gospodarska zbornica

Slovensko-nemška gospodarska zbornica je ob 5. obletnici priredila že drugi galaples nemškega gospodarstva, imenovan Der deutsche Ball. Dogodka se je udeležilo več kot 350 gostov, ki so uživali v kulinaričnih specialitetah nemške kuhinje izpod rok Curta Schefflerja.

Iz Münchna je zbornica prav za to priložnost pripeljala tudi devetčlansko skupino Sm!le, katere člani so se kalili že po vseh večjih opernih in gospodarskih plesih po celotni Nemčiji. Za vrhunec večera je poskrbel nastop slovenske dive Helene Blagne, ki je očarala tudi nemško poslovno smetano. Zabava se je v posebnem disku ob konjaku in cigarah zavlekla v zgodnje jutro.

Prireditev je v slovenskem in nemškem jeziku povezoval tv-voditelj in publicist Igor Bergant, ki je predsednico zbornice Gertrud Rantzen spoznal na intervjuju v prvih Odmevih, ki jih je vodil.

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice je z nazivom častni predsednik odlikovala sedanjega predsednika nadzornega odbora zbornice in nekdanjega direktorja Helle Saturnus Slovenije Andreja Lazarja.

Ples nemškega gospodarstva pa ni bil samo družabni dogodek, temveč tudi dobrodelni, saj so na plesu zbrana sredstva namenili socialno ogroženim dijakom gimnazije Ptuj, s katero Slovensko-nemška gospodarska zbornica že več let sodeluje na različnih področjih.