Najpomembnejša smreka v Ljubljani že stoji, treba jo je le še okrasiti. Foto: BoBo
Najpomembnejša smreka v Ljubljani že stoji, treba jo je le še okrasiti. Foto: BoBo

Veliko smreko so podrli na Streliški ulici v Ljubljani in jo nato pripeljali do Prešernovega trga, kjer bo stala še prve dni prihodnjega leta. Postavljanje si je ogledal tudi Zmago Modic s hčerko, ki je tako kot že nekaj let do zdaj odgovoren za okrasitev središča slovenskega glavnega mesta. Praznične luči bodo Ljubljano sicer razsvetlile 3. decembra.

Mariboru drevo podaril Gerhard Dörfler
Novoletno drevo že od zgodnjih jutranjih ur stoji tudi na Trgu svobode v Mariboru. Drugemu največjemu slovenskemu mestu je smreko podaril koroški deželni glavar Gerhard Dörfler, ki bo skupaj z mariborskim županom Francem Kanglerjem 3. decembra slovesno prižgal novoletne luči v središču mesta.

V Velenju bodo praznično smreko postavili na Titovem trgu, in sicer v ponedeljek, 28. novembra, okoli 15. ure. Drevo je mestu letos podaril Marko Jeromel iz Cirkovc, so sporočili iz Mestne občine Velenje in dodali, da bodo praznične lučke prižgali 2. decembra. Okrasitev mesta bo letos malo skromnejša, "saj smo se odločili, da bomo tudi zadnji mesec letošnjega leta kar se da racionalni in varčni". Istega dne bodo pisane praznične luči razsvetlile tudi Koper, v Celju pa bodo počakali na obisk Miklavža, saj bo celjski župan Bojan Šrot lučke prižgal 5. decembra.