Peter Poles je znani ljubitelj te hazarderske igre s kartami. Foto: Aljoša Videtič
Peter Poles je znani ljubitelj te hazarderske igre s kartami. Foto: Aljoša Videtič

Druženje je organizirala največja spletna stran za igranje pokra na svetu v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije v Velenje. 200 metrov pod zemeljskim površjem so se tako zbrali profesionalni igralci pokra in drugi ljubitelji te igre, pridružili pa so se jim tudi obrazi s slovenske družabne scene. Vsi skupaj so se pomerili v prvem podzemeljskem turnirju v pokru pri nas.

Gostitelja dogodka sta bila TV-voditelja in Peter Poles in Dani Bavec, ki sta na dogodku zelo uživala. "Navdušena sva nad druščino, ki se je zbrala tako globoko pod zemljo, od najinih prijateljev iz slovenske zabavne scene do profesionalnih igralcev in ostalih ljubiteljev pokra. Ambient je resnično veličasten, adrenalin pravega poker turnirja pa daje dogodku še poseben pečat," sta dejala Peter in Dani.

Na turnirju pa se nista zabavala le onadva, ampak tudi vsi drugi igralci, ki so se v večini izkazali za dobre poznavalce pokra. Na ekipnem tekmovanju je tako prvo mesto zasedla ekipa, v kateri so se zbrali Iztok Melanšek iz skupine Tabu, profesionalna igralca Matej Kalčič in Andreja Bešter ter spletni kvalifikant Robert Marolt.

Ogled skrivnostnih rudniških rovov
Poleg najglobljega turnirja pokra pri nas so se udeleženci podali tudi na ogled Muzeja premogovništva Slovenije, kjer so si ogledali zanimive scene. Spoznali so, kako je v preteklosti potekalo življenje in delo globoko pod zemljo, s kakšnimi napravami so rudarji včasih odkopavali lignit in kako se je premogovništvo razvijalo od starih dni naprej.

Foto: Aljoša Videtič