Sandra se bo tri mesece šolala na ugledni filmski šoli New York Academy s plačanim bivanjem in mesečno žepnino v vrednosti 1000 ameriških dolarjev, leto dni bo prejemala mesečno štipendijo v vrednosti 400 evrov, poleg tega pa bo Sandra dobila tudi denarno nagrado 5.000 evrov. Foto: F.M.A.
Sandra se bo tri mesece šolala na ugledni filmski šoli New York Academy s plačanim bivanjem in mesečno žepnino v vrednosti 1000 ameriških dolarjev, leto dni bo prejemala mesečno štipendijo v vrednosti 400 evrov, poleg tega pa bo Sandra dobila tudi denarno nagrado 5.000 evrov. Foto: F.M.A.
Mirela Korač in Anja Križnik Tomažin
Mirela Korač je krono mis Universe predala Sandri Marinovič. Foto: MMC RTV SLO

Ena izmed želja 1,78 metra visoke temnolaske - potovati po svetu in spoznavati nove kulture -, se bo že avgusta uresničila. Slovenska lepotna kraljica se bo namreč avgusta mudila v ZDA, kjer bo skušala pustiti čim boljši vtis na enem najbolj prestižnih lepotnih tekmovanj, čigar lastnik je bogataški Donald Trump. 23-letna Sandra, ki sebe opisuje kot komunikativno, prijazno, dobrosrčno, odkrito, nasmejano in skromno osebo, se z manekenstvom ukvarja že sedem let.

Ambicije nove misice
Sandra, ki se je na tekmovanje za mis Universe želela prijaviti že od nekdaj, je letos začutila, da je pripravljena, zato se je 10. izbora tudi udeležila. Študentka menedžmenta v Celju, ki bo po zaslugi lepotnega naslova prejela številne bogate nagrade, si tudi v prihodnosti želi ukvarjati z manekenstvom, obenem pa si želi dokončati šolanje in dobiti primerno zaposlitev.

Lente so dobile ...
Poleg temnolaske so na 10. izboru mis Universe, 8- člansko žirijo (Anamarija Avbelj, Zoran Garevski, Mitja Podgajski, Aljoša Rebolj, Gregor Jamnik, Klementina Ihanec, Miha Mali) najbolj prepričale še 22-letna Ljubljančanka Tjaša Resnik, ki je postala prva spremljevalka in 23-letna Marika Savšek iz Litije, ki je prejela lento druge spremljevalke. Plavolaska je bila najbolj všeč tudi bralcem revije Obrazi. Najbolj fotogenična je po mnenju fotografov 19-letna Rebecca Kim Lekše. V polfinale so se poleg zmagoslavne trojice uvrstile še Petra Ropret, Ana Sekolec Kocijančič in Renata Simič.

Na lepotnem izboru, ki ga je povezovala Anja Križnik Tomažin, se je 16 finalistk predstavilo v treh izhodih. Najprej so se predstavile v dnevnih oblačilih, nato v kopalkah, nazadnje pa so se po odru sprehodile v večernih oblekah slovenskih modnih oblikovalk Maje Štamol, Mojce Celin, Barbare Plavec in Urše Drofenik. Poleg misic so oder na dogajanju s svojimi uspešnicami popestrili glasbeni gostje: Neisha, Karmen Stavec, Clea & Kim ter Davor Radolfi in Ritmo Loco.

Šopek "vesoljskih" lepotic
Sandra Marinovič je na prestolu nasledila Mirelo Korač, pred njima pa so laskavi naziv prejele še: Anamarija Avbelj (2008), Tjaša Kokalj (2007), Nataša Pinoza (2006), Dalila Dragojević (2005), Sabina Remar (2004), Polona Baš (2003), Iris Mulej (2002) in Minka Alagič (2001).