Bojan Ilijanič (levo) in Marko Janko sta bila najbolj prepričljiva izmed desetih finalistov. Vsega skupaj se je letos na razpis prijavilo okoli 40 fantov. Svetovni izbor Mister International (slovenski predstavnik bo Marko Janko) bo letos v začetku novembra v Indoneziji, izbor za Mister Universe (kjer bo slovenske barve zastopal Bojan Ilijanič) pa šele prihodnjo pomlad. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Ilijanič (levo) in Marko Janko sta bila najbolj prepričljiva izmed desetih finalistov. Vsega skupaj se je letos na razpis prijavilo okoli 40 fantov. Svetovni izbor Mister International (slovenski predstavnik bo Marko Janko) bo letos v začetku novembra v Indoneziji, izbor za Mister Universe (kjer bo slovenske barve zastopal Bojan Ilijanič) pa šele prihodnjo pomlad. Foto: MMC RTV SLO
Mister Slovenije
Eden od vrhuncev sicer precej dolge prireditve je bil izhod v kopalkah. Fantje so se trudili tudi z gibi napraviti čim boljši vtis. Foto: MMC RTV SLO
Razglasitev zmagovalca mistra Slovenije
Izjave po izboru mistra Slovenije

"Jaz vem, da sem dobil eno veliko nalogo - zastopati Slovenijo in se čim bolj izkazati v Indoneziji. In jaz vam obljubim, da bom dal sto odstotkov od sebe in bil Slovencem v ponos," je takoj po razglasitvi za MMC komentiral občutke po zmagi Marko.

Tako kot Mozirčan, je bil nad lento mistra Universe presenečen tudi Bojan. "Konkurenca je bila zelo težka. 23-članska žirija. Težko je bilo prepričati," je povedal Bojan, ki prihaja z Otočca.

Svoja dva naslednika pa je z nasmehom na obrazu pozdravil zdaj že stari mister Slovenije Klinc. "Oba zmagovalca si zaslužita zmago oziroma lento in jima želim vso srečo na tekmovanju v Dominikanski republiki kot tudi na svetovnem izboru na Tajvanu. Celotna komisija je z izborom zadovoljna," je izbor za MMC ocenil zdaj že nekdanji mister Peter, ki je na svetovnem izboru v Tajvanu zasedel odlično osmo mesto.

Boj za obe lenti napet do zadnjega izhoda
Deset mladeničev: Amadej Alan Eferl, Bojan Ilijanič, Senad Jahić, Marko Janko, Jernej Kaloh, Uroš Kavčič, Marko Kolar, Jan Kovačič, Dejan Rajbar in Gregor Repina, se je občinstvu in 23-članski žiriji v festivalni dvorani predstavilo v štirih izhodih. Največ aplavza so postavneži prejeli prav v njihovem drugem izhodu v spodnjem perilu in v oblekah (ta dva si boste v celoti lahko ogledali kmalu v videu desno).

23-članska žirija, pet superfinalistov
Po predstavitvi vseh tekmovalcev iz vseh zornih kotov je žirija izbrala pet superfinalistov. V igri za obe lenti so bili poleg Marka in Bojana še Jernej Kaloh, Jan Kovačič in Marko Kolar. Žirija, ki so jo med drugim sestavljali Klinc, glavna in odgovorna urednica revije Antena Tina Hižar, odgovorna urednica revije Lady Barbra Jermann, aktualni mister universe 2010 Tarik Kaljanac, modni oblikovalec Miro Mišljen, predstavnica Bronz models Živa Vadnov, koreograf Željko Božič in plesalka Katarina Venturini (sicer tudi predsednica strokovne komisije), pa se je odločila za postavnega Dolenjca in Štajerca.

Deset fantov krotilo eno dekle
Prireditev, ki se je začela s 40-minutno zamudo, tako kot razglasitev finalistov je povezovala Pia Pustovrh. Ta se je najprej pojavila na odru v kopalnem plašču in trdila, da ni še ni pripravljena na povezovanje. Nato pa je prišla v večerni obleki nazaj in z bolj ali manj humorističnimi vložki (med katere je voditeljica vrinila nešteto zahval sponzorjev in ljudem, ki so pripomogli k sami izvedbi dogodka) skrbela, da čas, ko tekmovalci niso bili na odru ni minil v tišini.

Gostje popestrili večer
Pri tem so ji pomagali tudi glasbeni gostje. Skupina 4play je na odru predstavila njihovo zadnjo uspešnico Najino slovo, povratnica na sceno Žana je zapela Past, Petra Slapar je odskakala svojo skladbo Zeitgeist, glasbeni del večera pa je sklenil Samuel Lucas z njegovo Oprosti.

Ampak ne samo petje, tudi ples je zaznamoval dve uri in pol dolgi izbor. Za vizualne užitke sta pokrbela lastnik obeh licenc Erik Ferfolja in predsednica strokovne komisije Katarina Venturini, ki sta se zavrtela v ritmu dunajskega valčka. Vrhunec plesnega dogajanja pa je prišel ob ritmih Time of my life, ko sta se letošnja tekmovalca v bitki Zvezde plešejo, ki smo ju lahko spremljali ob nedeljah v oddaji Spet doma, Klinc in Nadiya Bychkova, preobrazila v glavna junaka filma Umazani ples.

Ob čakanju, štirih izhodih, mnogih oblekah in z dvema podelitvama lent, ki sta prišli iz rok Petra in Erika ter rezanju torte se je tako končal uradni del izbora. Samo slavje pa se je nadaljevalo v enem izmed lokalov sredi Viča.

Spodaj ste vabljeni, da si ogledate utrinke s same prireditve.

Razglasitev zmagovalca mistra Slovenije
Izjave po izboru mistra Slovenije