Glasujte za nas! Foto: MMC RTV SLO
Glasujte za nas! Foto: MMC RTV SLO
MMC
Novice za vas pišemo v tej 'mali čumnati' ... Foto: RTV SLO
Slovenija
Matej Rijavec je za vas poročal iz Južne Afrike. Foto: Reuters
Vič
Spremljali smo tudi septembrske poplave. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Plaža Roberg
V Turah Avanturah smo vas popeljali po svetu. Foto: EPA
Ansambel Žlindra in Kalamari
Zanimalo vas je vse o Ansamblu Roka Žlindre in Kalamarih. Foto: EPA

www.rtvslo.si nominirana za viktorja. Svoj glas za nas lahko oddate še do 1. marca in nam tako priborite zmago!

Za kipec se potegujemo v kategoriji "najbolj priljubljena spletna stran", nasproti pa nam stojijo tekmeci 24ur.com, irena.blog.siol.net, izklop.com in zurnal24.si. Ta kategorija je letošnja novost, saj je zamenjala kategorijo najbolj priljubljene lokalne oziroma kabelske televizije. Prenos prireditve si boste 19. marca lahko ogledali na Televiziji Slovenija, glasovanje pa se - kot rečeno - končuje s prvim marcem.

Kako glasujete? Na številko 6767 pošljite SMS sporočilo z besedilom:

Vik net rtvslo.si

In s čim vse smo si v letu 2010 nabirali vaše klike in upamo, da zdaj tudi vaše glasove?

Šport
Naš paradni konj je bila nedvomno športna redakcija, ki je lani garala tako rekoč vse leto, saj so jih čakali trije športni vrhunci - zimske olimpijske igre ter svetovni prvenstvi v nogometu in košarki. Tudi mi v redakciji smo trepetali in trpeli skupaj s Petro Majdič, novica o njem diamantnem bronu pa je vse leto ostala najbolj brana in največkrat komentirana novica na našem portalu. Junija vas je navdušil naš podportal za nogometni SP v Južni Afriki, ki ga je poleg športnih novinarjev v redakciji pridno polnil tudi naš "dopisnik s terena" Matej Rijavec, ki je našo nogometno reprezentanco spremljal na jugu afriške celine. Konec avgusta pa se je v Turčijo odpravil naš športni novinar Slavko Jerič, ki je v domovino pošiljal novice o uspehih naših košarkarjev.

Slovenija
Garala je tudi notranjepolitična redakcija, ki je vsakodnevno krmarila v razburkanih političnih vodah, podrobno pokrivala seje državnega zbora in njegovih odborov, soočila mnenja zagovornikov in nasprotnikov arbitražnega sporazuma, na podportalu Lokalne volitve pozorno bdela najprej nad volilno kampanjo, nato pa še nad izidi boja za županske stolčke. Žal jih je čakalo tudi manj prijetno delo - obširno poročanje o katastrofalnih poplavah, ki so septembra prizadele večji del Slovenije.

Svet
O katastrofah je morala poročati tudi zunanjepolitična redakcija, saj je leto začelo z uničujočim potresom na Haitiju, aprila se je zgodila nesreča na naftni ploščadi v Mehiškem zalivu, ko je strmoglavilo tudi letalo s poljskim predsednikom Lechom Kaczynskim in je bruhal islandski ognjenik Eyjafjallajökull. Vse leto so se po Evropi vrstili protesti proti pokojninskim reformam, Cerkev so pretresali spolni škandali, v Čilu so reševali rudarje, Julian Assange je razburil z WikiLeaksom - nič od naštetega pa ni ušlo našim novinarjem v sekciji Svet.

Kultura
Iz redakcije Kultura sta se novinarki Ana Jurc in Kaja Sajovic odpravili na filmska festivala v Sarajevu in v Benetkah, za vas smo recenzirali najnovejše filme in albume, spremljali podelitve oskarjev, grammyjev in drugih nagrad, posebno pozornost pa smo seveda namenili domačemu kulturnemu področju. Obiskovali smo gledališke predstave, muzeje in razstave, spremljali priprave za projekt Evropska prestolnica kulture 2012, objavili številne intervjuje z domačimi umetniki in ustvarjalci.

Ture Avanture
Daljne kotičke sveta smo za vas odkrivali v Turah Avanturah, kjer smo objavljali čudovite reportaže z vsega sveta, ki smo jih obogatili tudi s pisanimi avtorskimi fotografijami. Poskrbeli smo, da ste vedno na tekočem z lestvicami iz svetovnih popotniških revij, vam ponudili številne namige za potovalne destinacije in opozarjali na morebitne nevarnosti, ki prežijo na vas med pohajkovanjem po svetu.

Zabava
Na Zabavi smo vas pogosto razjezili z izborom novic, ki se vam niso zdele zabavne - naj vam povemo, da jih tja nismo uvrstili zato, ker bi se zabavne zdele nam, ampak zaradi rubrik Zanimivosti ali Iz sveta znanih, kamor so sodile. Poskrbeli smo, da ste o Emi izvedeli vse in še več, Roka Žlindre in Kalamarov nismo izpustili izpred oči niti na finalu za pesem Evrovizije na Norveškem, vse in še več ste izvedeli tudi o Bradu, Angelini, Paris Hilton in drugih hollywoodskih zvezdnikih, ki so vas zanimali. Ušli nam niso niti domači trači o rojstvih in porokah, poročali smo o Slovenkah, ki so osvojile lepotne naslove, ter o novih/starih oddajah in voditeljih RTV-ja. Vsak dan vam je v želodčku zakrulilo zaradi našega kuharskega recepta, erotične novice so burile vašo domišljijo in izvedeli ste tudi, kaj je novega na področjih mode, glasbe in avtomobilizma.

Administratorji in arhiv oddaj
Še bolj kot (ne)zabavne novice pa so vas jezili naši administratorji, ki so budno bdeli nad komentarji pod novicami, pazili na morebitni sovražni govor in zato včasih tudi zbrisali kakšen komentar.

Še kako prav pa vam je prišel naš avdio- in videoarhiv, v katerem hranimo vse oddaje RTV-produkcije, ki si jih lahko ogledajo vsi zamudniki.

Ker smo prepričani, da smo skozi vse leto dobro skrbeli za vašo informiranost, vas znova vabimo, da oddate svoj glas (ki vas bo stal 0,99 evra) za nas in nam tako priskrbite še enega člana naše redakcije - viktorja!