Leto 2013 bo starejšemu od bratov Dragić gotovo ostalo v lepem spominu. Foto: Reuters
Leto 2013 bo starejšemu od bratov Dragić gotovo ostalo v lepem spominu. Foto: Reuters

Kot pišejo pri AZ Central, arizonski novičarski strani, je leto zmaja (v angleščini dragon) res že mimo, leto 27-letnega "Dragona" Dragića pa še kar traja.

Poleg tega da je bil kapetan ekipe, polne njegovih dolgoletnih prijateljev, na evropskem prvenstvu v svojem domačem mestu, se je poročil; njegov mlajši brat Zoran, prav tako uspešen košarkar in slovenski reprezentant, se je zaročil; Goran v Sloveniji gradi hišo, kupil je nepremičnino v Phoenixu, češnja na torti pa je bilo rojstvo Matea, ki je, ko je privekal na svet, tehtal 3,37 kg.

"To je tako čudovit občutek, da ga ne morem ubesediti, saj česa takega še nisem izkusil," je Dragić ameriškim novinarjem povedal v sredo zjutraj, še vedno z zapestnico iz porodnišnice na roki. "Čudovito je. Ne morem verjeti, da sem oče. Ko sem ga prvič prijel in objel, sem se tresel. Res je bilo nekaj posebnega."

*Dragićevi Phoenix Suns so tekmo proti Trail Blazersom iz Portlanda v sredo izgubili za eno točko. Goran je moral zaradi poškodbe, s katerimi ima zadnje čase res smolo, izpustiti končnico tekme.