Se bo zaročnemu prstanu pridružil še poročni? Foto: Reuters
Se bo zaročnemu prstanu pridružil še poročni? Foto: Reuters

Strankina predstavnica za odnose z javnostjo Katarina Culiberg je za MMC na vprašanje, ali o poroki kaj ve, odgovorila: "Meni ni Janša rekel ničesar." Zanikala je tudi, da bi sama dobila vabilo na poroko. Dodala je še, da mora zadnje pol leta pogosto odgovarjati na ta vprašanja.

Poklicali smo tudi župana Bovca Danijela Krivca, tamkajšnji krajevni urad in Upravno enoto Tolmin, kjer bi se morala na matičnem uradu uradno prijaviti, a so vsi telefoni zvonili v prazno.

Poroka naj bi potekala v ožjem družinskem krogu v Drežnici nad Kobaridom. Da si je par izbral Bovško, ni presenetljivo, saj ima Janša v Bovcu tudi počitniško hišico, veliko 94 kvadratnih metrov, hkrati pa je tudi lastnik zemljišča, velikega 5.000 kvadratnih metrov. Po obredu pa naj bi svoje goste pogostila v Martinovem hramu.

Govorice so se pojavile že večkrat
Javnost že ves čas njune zveze ugiba, kdaj bosta predsednik največje opozicijske stranke SDS in zdravnica iz Velenja ljubezen okronala s poroko, a so se namigi vsakič izkazali za lažne.

V kratkem selitev
Par je pred kratkim kupil prostorno trisobno stanovanje na Mesarski cesti v Ljubljani in je glede svojega zasebnega življenja precej skop z informacijami, zato številni dvomijo, da so vnovične govorice o poroki utemeljene.

Že decembra leta 2007 smo na Urškinem levem prstancu opazili prstan, njuna zaroka pa je bila januarja lani potrjena tudi na spletni strani takratnega predsednika vlade. Maja so nato mediji namigovali tudi, da načrtujeta poroko na gradu Štanjel, a se to ni zgodilo.

Bačovnikova ljubljenka modnih strokovnjakov
Za ljubezen med 50-letnim Janšo in 30-letno Bačovnikovo je javnost nepričakovano izvedela ob dnevu reformacije leta 2006, ko sta se skupaj pojavila na proslavi. Na začetku je bila njuna romanca zavita v tančico skrivnosti, Bačovnikova se je ob predsedniku vlade le občasno pojavljala v javnosti, sčasoma pa ga je spremljala na vedno več prireditvah in tudi na uradnih obiskih v tujini, kjer je modne strokovnjake prepričala s svojim videzom.