Premier se je do zdaj v javnosti pojavljal večinoma v spremstvu sodelavk, tokrat pa se je pokazal z Urško. Foto: RTV SLO
Premier se je do zdaj v javnosti pojavljal večinoma v spremstvu sodelavk, tokrat pa se je pokazal z Urško. Foto: RTV SLO
Janez Janša
Janša je navdušeni planinec. Kot tudi Urška ... Foto: RTV SLO

- ne, to niso bili ministri ali škof evangeličanske cerkve, pač pa spremljevalka premiera Janše.
Po letih in letih ugibanj, obupavanj in razprav o tem, kako ni primerno, da predstavnika države spremljajo le sodelavke, je 48-letni Janez Janša končno zadovoljil javnost in širni Sloveniji na predvečer praznika v Cankarjevem domu predstavil svojo ljubezen.

V središču medijske pozornosti
Gre za 28-letno Velenjčanko Urško Bačovnik, ki ni le prava lepotica, pač pa je tudi zdravnica in športna plezalka na ledenih površinah. Tabloidi so poročali, da naj bi se romanca začela okoli novega leta, Urška pa da je pridno dekle, ki naj bi bila zelo občudovana med člani planinskega društva Ljubljana matica. Naj dodamo še, da je tudi Janša navdušen planinec.

Politični pomen spremljevalke
Vprašanje, ki se poraja, je, zakaj so bile naslovnice notranjepolitičnih sekcij vseh večjih dnevnikov danes polne rumeno obarvanih novičk o Urški. Odgovor je preprost: kot smo že omenili, so strokovnjaki za protokol dolgo tarnali nad podobo, ki jo daje premier države, ker se vseh dogodkov udeležuje s sodelovkami pod roko. PR-ovci tudi upajo, da bo Urška spremenila Janševo javno podobo in ga približala ljudem.

Slovenski tabloidi so sicer navdušeni, če se lahko razpišejo o zasebnosti politikov in ni redkost, da se o tem poroča tudi na osrednjih informativnih oddajah. Med nekaj nedavnimi primeri je bila tako zveza, poroka in naraščaj Zmaga Jelinčiča s precej mlajšo Moniko, nezakonska hči predsednika Janeza Drnovška ter seveda prigode Pavla Ruparja in Aurelija Jurija.