Boštjan Gorenc - Pižama premore veliko intelektualnega humorja in prepričani smo lahko, da bo v Cankarjevem domu v soboto dovolj smeha. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Gorenc - Pižama premore veliko intelektualnega humorja in prepričani smo lahko, da bo v Cankarjevem domu v soboto dovolj smeha. Foto: MMC RTV SLO

Veliko resnega moraš prebrati, da si lahko smešen. Približno tako je nekoč rekel legendarni Ježek in verjetno se mnogi ne zavedajo, kako veliko morajo komiki delati za to, da na odru delujejo čim bolj naravno in zabavno. Juriju Zrnecu, Tadeju Tošu, Slonu in Sadežu idr. je to uspelo, zdaj je na vrsti nov tandem.


Prejšnje podelitve viktorjev smo si zapomnili zlasti zaradi dobrega humorja. Lahko to pričakujemo tudi od vaju?
Mislim, da nama na vajah lepo uspeva in da bo tudi prireditev uspešna.

Koliko časa že vadita?
Uh, ti treningi so pa že kar nekajmesečni. Šla sva na tečaj retorike k Sebastijanu Cimerotiču, na tečaj umirjenega govora k Miranu Ališiču in tečaj urejanja obrvi k Juretu Zdovcu. Mislim, da bova zelo pripravljena na Viktorje.

Očitno lahko pričakujem, da si bosta na odru privoščila številne znane Slovence ...
Verjetno, čeprav bova koga izpostavila tudi v pozitivni luči, da ne bodo le negativne šale.

Je pritisk velik, ko moraš biti smešen na odru, ali je za vas, stand up komike, to nekaj vsakdanjega?
Jasno, da neka kilometrina mora biti. Malo nervoze je, vendarle gre za največjo medijsko prireditev. Vsak hoče največ iztisniti iz sebe in dobro voditi prireditev. Pri manjših nastopih si lahko privoščiš popravni izpit, tukaj ga ni. Hic Rhodus, hic salta!


Je kakšna tema, ki se je ne lotevaš? Morda geji, invalidi ...?
Ne bi rekel, da so stvari, ki se jih ne upam lotevati, imam pa seveda svoje bolj priljubljene teme. Pri vseh stand up komikih je tako, da radi govorimo zlasti o stvareh, ki jih poznamo. Da pa bi se a priori branil kakšne stvari, tega ni.

Komu najprej predstaviš svojo točko?
Kar nekaj je takšnih, ki si pomagamo med seboj. Recimo tisti, ki smo sodelovali v stand up komediji Kamikaze. Smo kolegialni. Vemo, da če smo vsi boljši, je to dobro za to sceno. Več ko bo dobrih, raje nas bodo ljudje gledali. Prve poskuse šal pa 'pokasira' moje dekle, ki me potrpežljivo prenaša.

Ker si omenil nogometaša Cimerotiča, nas zanima, ali boš podobno kot on na odru tudi ti razkril ime kakšne znane Slovenke, s katero si bil v postelji?
Mislim, da se tega ni treba bati.