Lanski izbor za mis sveta je gostil Johannesburg, na njem pa je lento in krono najlepše presenetljivo prejela mis Gibraltarja Kaiane Aldorino. Menite, da je mogoče, da bi se na ta prestol kdaj usedla slovenska predstavnica? Foto: EPA
Lanski izbor za mis sveta je gostil Johannesburg, na njem pa je lento in krono najlepše presenetljivo prejela mis Gibraltarja Kaiane Aldorino. Menite, da je mogoče, da bi se na ta prestol kdaj usedla slovenska predstavnica? Foto: EPA
Mis Slovenije
Kandidatke lahko občudujemo tudi na velikih obcestnih plakatih. Foto: Organizator

Veliki finale prireditve Miss Slovenije, na kateri bomo dobili naslednico Tine Petelin, bo potekal 29. avgusta v SNG-ju Maribor, lepotice pa se bodo na Pohorju zbrale en teden prej in opravile zanimive priprave. Kot je dejala Eva Repič, vodja projekta Miss Slovenije (lastnik licence je podjetje IdejaIdeja), so kandidatkam pripravili pester program - na Pohorju bodo obiskale adrenalinski park in indijansko vas, se preizkusile v paintballu in vožnji s sankami PohorJet, igrale bodo nogomet in kolesarile.

Poleg tega jih bo v tednu med 22. in 29. avgustom mogoče opaziti med golfom, vožnjo s kočijo in vlakcem, ogledom stare trte ali vožnjo s splavom po Dravi. Ne bodo pa "tičale" le v štajerski prestolnici, ujamete jih lahko tudi v Ormožu in na Ptuju.

Izbor Miss Slovenije si lahko ogledate v živo v dvorani, prenašal pa ga bo tudi 1. program TV Slovenija (prenos se začne ob 20.00). Dogodek bo ves čas podrobno spremljal tudi MMC.

Mis bikini, top model in talent show
V sredo in četrtek, 25. in 26. avgusta, pa bo šlo bolj zares. V sredo bodo namreč izbrali mis bikini, v četrtek pa bosta v kazinoju Mond potekala izbora top model in talent show. Trojica, ki bo zmagala na omenjenih tekmovanjih, se bo uvrstila neposredno v superfinale nedeljskega izbora, torej med šest najlepših med lepimi.

Scenarij prireditve, ki jo bo prenašala TV Slovenija, bo delo Alena Djurice, tako glasbeni gostje kot voditelj prireditve pa so za zdaj še skrivnost. V komisiji, ki bo odločala o usodi finalistk, bodo po besedah Repičeve strokovnjaki iz sveta mode in politike, sponzorji ter nekatere medijske osebnosti.

Letošnja novost je, da bo občinstvo s pomočjo telefonskega in SMS-glasovanja izbralo svojo mis. Številke glasovanja in predstavitev finalistk najdete na uradni spletni strani.

In mis sveta je ...
Tini Petelin se tako počasi iztekajo dnevi "misovanja", prireditelji pa jo bodo vseeno tudi letos "uporabili". Na castingih je bila tako ena izmed predstavnikov žirije, med pripravami pa bo kandidatkam na voljo za vse, kar jih bo zanimalo.

Ko bomo Slovenci dobili novo najlepšo v deželi, pa se bo srečnica že morala začeti pripravljati na svetovni izbor za mis sveta, ki letos praznuje okroglih 60 let. Naša predstavnica se bo na rajski otok Hainan v mestu Sanja na Kitajskem odpravila že 1. oktobra, izbor pa bo 30. oktobra.