Svetovni prvak v mestu diska Kristjan Čeh. Foto: Reuters
Svetovni prvak v mestu diska Kristjan Čeh. Foto: Reuters

Zastave na hišah so v Podvincih plapolale v čast Kristjanu Čehu, številni med njimi tudi Toplakovi so jih že drugič izobesili, prvič za peto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Super! Za mene je več kot predsednik države, pravi dečko," je povedal domačin Miran Toplak.

Sorodna novica Izjemni Čeh z rekordom svetovnih prvenstev 71,13 m zanesljivo osvojil zlato

V vasici, kjer sta se na očetovih poljih kalila moč in vztrajnost Kristjana skoraj ni hiše, kjer tekme ne bi spremljali v živo.
"Joj solze, smo spremljali zjutraj. Ko je vrgel 71, to je res lepo," je občutke delila Ana Toplak. "Po tekmi je bila evforija na vrhuncu, in takoj smo izobesili zastavo," je povedala sorodnica Sandra Čeh.

Tudi oče Milan je ponosno pritrdil zastavo in nam pokazal vrsto odličij, ki krasijo vitrine v njegovi sobi. Vsako nosi seboj svojo zgodbo. "Vsako mu pomeni veliko, saj ima vsako svojo težo."

Tudi na ptujskem mestnem stadionu, kjer Kristjan še občasno trenira odmeva njegov uspeh.

Podvinci pri Ptuju. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Podvinci pri Ptuju. Foto: TV SLO, zajem zaslona

"Sam sem v športu od malih, v atletiki več kot 40 let, pred mnogimi leti niti sanjal nisem, da bi lahko nekdo iz Ptuja osvojil kakšno medaljo na tako velikem tekmovanju," je povedal športnik veteran Ljubo Čuček.

"Malo je bilo napeto in na koncu je bolj kot ne z lahkoto osvojil to zlato medaljo." "Sem si nastavil budilko, ko se je tekma začela, in pol sem navijal, vsi z družino smo gledali."

Vsi skupaj pa komaj čakajo, da bodo novega svetovnega prvaka pozdravili v domačem kraju, kjer mu bodo v petek pripravili veličasten sprejem.

Kako so v Podvincih proslavili Čehovo medaljo