V Topu obljubljajo 12 ur pozibavanja, 12 ur praznovanja in 12 ur smeha v višavah prestolnice. Foto: Žiga Intihar
V Topu obljubljajo 12 ur pozibavanja, 12 ur praznovanja in 12 ur smeha v višavah prestolnice. Foto: Žiga Intihar
2 Unlimited
2 Unlimited (na fotografiji), Snap, DJ Bobo, Dr. Alban, La Bouche, Haddaway, Mr. President ... Novoletno rajanje ob zvokih zgodnjih imen klubske komercialne elektrofascinacije evropskih producentov bo poskrbelo za nepretrgano zabavo neutrudnih plesalcev in 'zafrkantov', ki se nostalgično spominjajo glasbe, predstavljene v oddajah Stojana Auerja, obljubljajo v Gali hali.
Salome
Salome obljublja še za odtenek razkošnejšo zabavo kot lani. Foto: Uradna spletna stran

Največje silvestrovanje za mlade v Ljubljani bo pod naslovom Novoletna XXL Pokovka 2010 potekalo na Gospodarskem razstavišču, kjer bo na treh prizoriščih "udarno" plesno glasbo vrtelo kar 23 DJ-jev. Pričakujete lahko "največjo fuzijo slovenskih 'krujev' pod eno streho, ki bodo do jutra skrbeli za mešanico različnih glasbenih zvrsti elektronske glasbe", obljubljajo organizatorji. Dogodek, na katerem bodo za glasbo skrbela zveneča slovenska imena iz sveta elektronske glasbe, bo trajal enajst neprekinjenih ur.

K4, legendarna ljubljanska "klet" na Kersnikovi, pod naslovom Še en fu**ing nov let! vabi na praznovanje najdaljše noči v letu. Za "vsakdanjo disko/trash mešanko" bodo poskrbeli Ilija Rudman, Ichisan & Nakova, Mique, Malavka, Mk, Nubis in Fšk, za "zmatrano funk/breaks/rare groove mineštro" pa Part time heroes DJ set, Woo-D, Borka, Bakto, Danaja, Dado in Rex. Črno-beli videoprenos slavnostnega novoletnega programa slovenske in avstrijske javne televizije bo tudi letos urejen, hudomušno obljubljajo v "Štirki".

Za silvestrovo Gala hala na Metelkovi odpira svoja vrata najzvestejšim obiskovalcem, ki se bodo lahko naplesali in obenem nepozabno zabavali ob komadih europopa, tekkna in zgodnje klubske dance scene - vse to na novoletni izdaji večera Pump up the Jam!, kjer bosta za glasbo skrbela UltraFoxxx in njegov alterego, ki bosta na Zemljo znova izvabila nostalgične kislo-sladke nasmeške starejših obiskovalcev ter veselje in radoživost mladine, pri vsem skupaj pa ne bosta pozabila na smeh in zabavo. Čudežni pojav s konca osemdesetih in dobršnega dela devetdesetih bo v obliki europopa oz. tekkna znova pricurljal na planet Zemlja, kamor se morda še kdaj vrne in razveseli vse nostalgične sovražnike in ljubitelje "europopa" ter predhodne klubske dance elektronike, so zapisali organizatorji.

InBox je kot gostiteljico najdaljše noči v letu po lanskem spektaklu spet angažiral transsesksualno divo Salome, ki obljublja še za odtenek razkošnejo zabavo kot lani. Osrednji glasbeni gost tamkajšnjega novoletnega šova bo priznani londonski didžej Marron Bitch aka Fidel, ki, kot obljubljajo organizatorji, navdušuje tako s svojim izborom seksi plesnih uspešnic kot perfromansom, katerega rdeča nit je preobrazba iz moškega v žensko in obratno.

Klub TOP Eat & Party za silvestrovo prireja "začinjeno mešanico svetovnih cosmo-glitter okusov z najljubšim razgledom zimske svetleče Ljubljane". Obljubljajo 12 ur pozibavanja, 12 ur praznovanja in 12 ur smeha v višavah prestolnice. Po ogrevanju v ritmih vocal housa v spremljavi saksofona in bongov (DJ: Exo Beltram, Goran Moskovski na bongih, Matej Kuželj na saksu) bo sledil ogled ognjemeta nad Ljubljano, nato pa "uradni Hed Kandi NY Party" z DJ-jem Garyjem Willisom ter afterpartyjem na temo "fuzije svetovnih prestolnic: urnik poletov je: ob 4.00 New York Beats, 5.00 Ibiza Beats, 6.00 London Beats, 7.00 Ljubljana TOP mix".

Cvetličarna bo pod naslovom Zemlja pleše priredila "novoletno zmešnjavo", za katero bodo poskrbeli JAMirko & Pier in RDYO DJs.

Novo leto pa lahko pričakate tudi v "štajerski izpostavi v Ljubljani", Klubu KMŠ, kjer obljubljajo noro zabavo s polnočno penino in najboljšo glasbo do jutra.