Cvetličarna je v sedmih letih delovanja gostila več kot 500 koncertov, zadnji dve leti so se tam predstavljali tudi stand-up komiki. Foto: Agencija Antonov
Cvetličarna je v sedmih letih delovanja gostila več kot 500 koncertov, zadnji dve leti so se tam predstavljali tudi stand-up komiki. Foto: Agencija Antonov

Klub Cvetličarna, ki v Ljubljani deluje od leta 2004, bo 1. februarja 2012 zaprl vrata, je sporočil Bojan Rojko z Agencije Antonov.

Najemna pogodba se je iztekla in ekipa Cvetličarne je nima namena podaljšati. "Pod stroški in prihodki namreč obstaja črta, pod njo pa je potreben pozitiven rezultat," pojasnjujejo svojo odločitev. Čeprav je po njihovih besedah klub še vedno odlično obiskan, so stroški preprosto previsoki, številni poskusi za ureditev razmer na glasbenem trgu v Sloveniji pa so se vsakič znova izjalovili.

"Izvajati katero koli obliko kulture na svoj račun, na trgu, kjer dominirajo sofinancirani javni zavodi, danes ni pot prihodnosti in ravno zato Cvetličarna zapira svoja vrata," v izjavi za javnost še piše Rojko.

Ekipa Cvetličarne je ob slovesu razkrila nekaj zanimivih "statistik": v sedmih letih delovanja so 14 ljudi "zasačili" med seksom na stranišču, našli 311 izgubljenih ključev, 602 jaken in 917 bančnih kartic. Priredili so 509 koncertov in gostili 560.000 obiskovalcev, ki so porabili 82.512 rol toaletnega papirja.

Cvetličarna je sicer svoja vrata začasno zaprla že septembra leta 2009. Takrat je Bojan Rojko za MMC na vprašanje, kaj je sprožilo odločitev, povedal le, da mu je vodstvo sporočilo, da je "utrujeno". Klub je že čez nekaj mesecev spet začel delovati, zdaj pa je, kot kaže, te zgodbe res konec.