Tudi borovnice imajo svoj dan. Sicer ne tiste prave, to je gozdne, temveč ameriške. Foto:
Tudi borovnice imajo svoj dan. Sicer ne tiste prave, to je gozdne, temveč ameriške. Foto:
Ansambel Lojzeta Slaka
Ansambel Lojzeta Slaka je v Borovnici dokazal, da še vedno "zažiga". Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared

Za nasade slastnih sadežev na območju Borovnice že četrt stoletja vestno skrbi osem pridelovalcev, Dan borovnic pa je le na njihovo čast v soboto potekal že 12. leto zapored. Na borovniški praznik so kraj, ki je od Ljubljane oddaljen le okoli 20 minut vožnje, preplavile stojnice z borovnicami, pa tudi z medom, sirom in drugimi prehrambenimi izdelki in spominki.

Za glasbo poskrbel tudi Lojze Slak s svojo ekipo
S posebnim programom je bilo poskrbljeno za otroke in športnike, obiskovalcem pa so se kljub dežju, ki je nekoliko zagrenil sicer vesel dan, predstavili še konjeniki in klekljarice skupine Punkeljc. Da želodčki niso bili žejni in lačni, je z izborom pijač, v katerem ni manjkal borovničevec, in slastnih jedi poskrbela Špacapanova hiša iz Komna.

Prave zabave seveda ni brez dobre glasbe. Dogajanje je tako najprej popestril pihalni orkester iz Vrhnike, ki so ga spremljale logaške mažoretke. Na manjšem izmed dveh odrov so se zbranim predstavile manj znane skupine WarmUp, Rockomotiva, Kojaniskaci in Charlie Brown, na glavnem pa so za dobro voljo skrbeli Ansambel Lojzeta Slaka in Rock Partyzani.