Lojze Slak je razgrel 18.000 blatnih obiskovalcev. Foto: RTV SLO
Lojze Slak je razgrel 18.000 blatnih obiskovalcev. Foto: RTV SLO
Lojze Slak z ženo in organizatorjem Rock Otočca Francijem Kekom.
Kek je Slaka na Otočec povabil že lansko leto. Foto: RTV SLO
Tudi za Lojzeta Slaka je bil Rock Otočec neverjetna izkušnja - še nikoli ni nastopal pred tako veliko množico. Foto: RTV SLO

Kdo bo skriti gost na letošnjem, že devetem tradicionalnem festivalu na Rock Otočcu, se ni vedelo do zadnjega trenutka, prav do takrat, ko se je na odru pojavil Lojze Slak.


Svoje mnenje o festivalu lahko izrazite na forumu!


Publika, precej mlajša, kot so običajno Lojzetovi oboževalci, pa nad odločitvijo glavnega organizatorja Francija Keka, kot kaže, ni bila niti malo razočarana.

Pesem V dolini tihi se je razlegla iz tisočerih, natančneje 18.000 grl, kolikor je bilo po besedah organizatorja včeraj obiskovalcev na blatnem Otočcu. Gospod Lojze, ki je na prireditev prišel z ženo, je za MMC dejal, da je bil na Rock Otočec povabljen že lani, vendar je bil takrat zaseden in ne popolnoma prepričan, da bi bil odziv mladih dober.

Tokrat je povabilo sprejel brez zadržkov, njegovi občutki pa so bili neverjetni. Sicer je že nastopal pred velikimi množicami ljudi, vendar pa še nikoli pred tolikšno množico mladih. Povabilo na takšno ali podobno prireditev bi zato brez oklevanja ponovno sprejel.

Na vprašanje, kako se počuti, ker nastopa tik pred vseslovensko uspešnico Siddharto, nam je gospod Slak povedal, da njihovo glasbo slabo pozna, članov skupine pa sploh ne.

Za Slakom so se na oder pred razgreto publiko povzpeli MTV-jevsko uspešni Siddhartini mladci. Tomi in družba so na Otočec prispeli pozno popoldne in se skozi blato prebili do zaodrja, kjer so z drugimi nastopajočimi preganjali čas do svojega nastopa, vendar pa blato ni bilo prihranjeno niti zvezdam slovenskega glasbenega neba.


Vabimo vas tudi na ogled fotozgodbe o festivalu Rock Otočec.