Miran kljub vsem obveznostim ne počiva niti na glasbenem področju. Kmalu bo začel snemati videospot za pesem Strast in ljubezen. Foto: MMC RTV SLO
Miran kljub vsem obveznostim ne počiva niti na glasbenem področju. Kmalu bo začel snemati videospot za pesem Strast in ljubezen. Foto: MMC RTV SLO

12. marca ob 5.28 se je v mariborski porodnišnici rodil deček, težek 3,7 kilograma in dolg 51 centimetrov. Malček je tretji otrok za 46-letnega priljubljenega pevca - Miran ima iz prvega zakona že odraslega sina Luko, z Anito sta pred skoraj dvema letoma dobila prvega skupnega otroka Nina, pred nekaj dnevi pa se je družinici pridružil tudi Niko.

"Zelo lepi so občutki, sinovi mi dajejo velik navdih, zaradi njih mi močneje bije srce," je bil prvi komentar pevca, ki mu je bilo popolnoma vseeno za spol: "Za zdaj ne načrtujeva ničesar, saj to današnji čas, ki ni najbolj rožnat, ne dopušča, si pa zelo želim tudi hčerkice."

Glasbenik je svoji življenjski sopotnici nadvse v pomoč, poleg tega, da kuha, ogromno časa preživi tudi s skoraj dveletnim Ninom, saj se mu mamica ne zmore v tolikšni meri posvečati kot prej: "Na začetku je bil malo užaljen, a se je kmalu navadil (na novega družinskega člana, op. a.)." Miran in Anita sta izbirala med tremi imeni, na koncu pa sta se odločila, da malčku nadeneta ime Niko (drugi dve možnosti sta bili Samo in Rok): "Slovenci dajemo zadnje čase res čudna imena, bil pa bi zelo proti, če bi moja draga želela otroku dati čudno ime."

Čeprav Miran sprva ni razmišljal o tem, da bi svoji dragi stal ob strani pri porodu, se je, potem ko so se začeli popadki, odločil ostati skupaj z Anito: "Ni mi žal, 'ful, ful, ful' lep dogodek je bil. Ženskemu spolu kapo dol, devet mesecev nosijo otroka, potem pa še porod ... zdaj jih še bolj cenim."

Rudan ne odhaja na očetovski dopust
Eden izmed članov zasedbe Pop Design je na vprašanje, ali se začasno umika z glasbenih odrov in tako odhaja na očetovski dopust, odgovoril: "Niti v sanjah ne, čaka me ogromno stvari, moram nadoknaditi teh 20 dni."

Miran namreč pripravlja nov album, v enem tednu, 14 dneh bodo začeli snemati videospot za pesem Strast in ljubezen, sledi nov singel, potem pa upa, da bo album, katerega naslov za zdaj ni znan, izšel - predvidoma naj bi se znašel na prodajnih policah konec leta. Poleg ustvarjanja samostojnega albuma pa tudi Pop Design ne počiva, saj naj bi drugo poletje izšel nov album skupine.