Žan je dejal, da mu je po slogu všeč maneken Baptiste Giabiconi, muza Karla Lagerfelda, od žensk pa najraje pogleda Angelino Jolie. Foto: MMC RTV SLO
Žan je dejal, da mu je po slogu všeč maneken Baptiste Giabiconi, muza Karla Lagerfelda, od žensk pa najraje pogleda Angelino Jolie. Foto: MMC RTV SLO
Miha Dragoš in Žan Cvet
Konec maja je Žan Cvet postal mister Slovenije, Miha Dragoš (levo) pa mister universe. Foto: Artelje

Novi mister Slovenije Žan Cvet ni našel veliko pohvalnih besed za nežnejši spol: "V Ljubljani je katastrofa glede punc. Vsaka druga je 'neprizemljena'," se je pridušal.

20-letni študent prvega letnika fakultete za strojništvo v Ljubljani je dejal, da še živi pri starših, saj mu ustreza "hotel mami". Doma za hrano večinoma poskrbi kar sam, je dejal in pojasnil: "Zdi sem mi, da je v današnjih časih kar dobro, če znaš kuhati, saj dekleta niso ravno zainteresirana za kuho. Bolj za kavč."

V četrtek, 9. junija, ob 12.00 bo gost MMC-jeve spletne klepetalnice novopečeni slovenski mister universe Miha Dragoš. Vabljeni k sodelovanju!

Kolesarstvo in tek
Sam je zdaj eno leto zavezan obveznostim mistra Slovenije 2011, nato pa se želi odpraviti v tujino in uspeti kot model. Slovenska družabna scena ga ne zanima, prav tako pa ne skriva kakšne nadarjenosti, s katero bi se želel še na drugačen način predstaviti Slovencem. Do zdaj ni dobil prav veliko ponudb za delo, upa pa, da se mu bodo z lepotnim naslovom odprla marsikatera vrata.

Kot je običajno za nosilce lepotnih naslovov, se je največ vprašanj nanašalo na Žanovo skrb za telo in postavo. Dejal je, da predvsem veliko kolesari in teče, do trikrat tedensko pa obišče tudi fitnes. Kljub temu je do svoje postave še vedno kritičen, izboljšal bi rad predvsem zgornji del telesa.

Celoten klepet preberite tukaj.

Nekdanji veslaški reprezentant
Žan, naslednik Petra Klinca in Marka Janka, pazi tudi pri prehrani, saj se izogiba sladkorju in mastnim stvarem, pred izborom pa se je dva meseca prehranjeval predvsem z beljakovinami. Za seboj ima tudi športno kariero, saj je bil včasih veslaški reprezentant, a je moral treninge opustiti zaradi poškodbe.

S predsodki, ki se pojavljajo, ko se kakšen fant prijavi na lepotni izbor, se ne obremenjuje. Dejal je: "Do zdaj nisem imel nobene slabe izkušnje, same dobre. Spoznal sem veliko novih ljudi in prijateljev. Drugače pa nimam nobenih predsodkov, saj smo vsi samo ljudje," pravi Žan, ki ima zanimiv priimek - Cvet. O njem je dejal: "Priimek izvira iz Dolenjske, od koder so tudi moji starši. Tam je kar nekaj ljudi, ki se tako pišejo."