Med obiskovalci ženske tekme v alpskem smučanju v Mariboru sta bila Katarina Kresal in Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Med obiskovalci ženske tekme v alpskem smučanju v Mariboru sta bila Katarina Kresal in Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gaspari in Danilo Türk
Minister Gaspari bo v Kranjski Gori oba dneva, predsednik Türk pa je prihod napovedal za nedeljo. Foto: EPA
Omar Naber
Lani sta na Eksploziji zbave nastopila Omar Naber in Magnifico. Foto: MMC RTV SLO

Kot je za MMC potrdila vodja odnosov z javnostmi pri pokalu Vitranc Nataša Crnkovič, so udeležbo na VIP-tribunah na današnjem veleslalomu ali nedeljskem slalomu moške tekme za svetovni pokal potrdili predsednik države Danilo Türk, ki ga Gorenjska pričakuje jutri, poleg njega pa tudi predsednik državnega zbora Pavel Gantar, minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, minister za promet Patrick Vlačič, predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, predsednik Računskega sodišča Igor Šoltes in še nekateri drugi predstavniki vlade. Nekaj uric na svežem zraku ob spremljanju športnih bojev si bodo privoščili tudi nekateri župani in predstavniki tujih veleposlaništev, ne bo pa šlo niti brez direktorjev nekaterih največjih podjetij.

Trenutne izide moškega veleslaloma si lahko ogledate tukaj.

Izmed najpomembnejših političnih predstavnikov je udeležbo odpovedal le premier Borut Pahor, ki je bil med gledalci ženske tekme za zlato lisico januarja v Mariboru.

Mitja Gaspari častni predsednik
Tudi častni predsednik letošnjega pokala Vitranc prihaja iz političnih vrst. To je Mitja Gaspari, minister brez resorja, odgovoren za razvoj in evropske zadeve, ki bo v Kranjski Gori prisoten oba dneva in bo tudi med podeljevalci priznanj. Organizacijski odbor je Gasparija povabil k sodelovanju zato, ker je "velik ljubitelj in poznavalec smučarskega športa in pokal Vitranc obiskuje že vrsto let".

Srečanje starih smučarskih "mačkov"
Tekme v Sloveniji so tudi odlična priložnost za druženje nekdanjih smučarskih asov. Pod podkorenško strmino so ali bodo prišli tudi Jure Košir, Mitja Kunc in Boris Strel, hrvaška šampionka Janica Kostelić, ki drži pesti za brata Ivico, avstrijska smučarska legenda Franz Klammer, nekdanji odlični veleslalomist z druge strani Pece Christian Mayer in drugi.

Po besedah Crnkovičeve danes pričakujejo med 5.000 in 6.000 obiskovalcev, jutri pa med 8.000 in 9.000.

Pozibavanje ob skupini Dan D in DJ Gadju
Vrhunec zabavnega dela smučarskega konca tedna na Gorenjskem pa je bila že tradicionalna prireditev Eksplozija zabave, ki se je odvijala popoldne in zvečer pred hotelom Larix. V veleslalomu so se pomerili nekateri slovenski glasbeniki, ki so z združenimi močmi, pod imenom Slo Music Ski Team Band, na odru zabavali množico. Osrednji koncert pa je imela novomeška zasedba Dan D, ki je prav v petek izdala nov album Ure letenja za ekstravagantne ptice. Za njimi, okoli polnoči, je na oder prišel še DJ Gadjo, najbolj znan po uspešnici So Many Times.

A. P.