Kdo bi si mislil, da bo Dolenjec premagal vse tekmece ... Foto: KIRE
Kdo bi si mislil, da bo Dolenjec premagal vse tekmece ... Foto: KIRE

Poročali smo že, da je v Dominikanski republiki zbranih več kot 40 lepotcev, ki se bodo v nedeljo pomerili za naziv mister universe model. Med njimi slovenske barve brani postavni Bojan Ilijanič, ki si je želel le dati vse od sebe, zdaj pa je odnesel kar zmago na enem izmed tematskih predizborov.

Po prvem vrhuncu, tekmovanju za najbolj izklesano telo je Slovenija torej še vedno nepremagana. Kot je dejal lastnik licence Erik Ferfolja, je Bojan v turističnem središču Puerto Plata preprosto blestel.

Vrhunska forma v pravem času
Slovenija se je tako prvič vpisala med države, ki so kadar koli osvojile kakšen moški lepotni naziv na najbolj odmevnih lepotnih tekmovanjih. "Za to zmago se moram zahvaliti predvsem osebnemu trenerju Boštjanu Kreku, ki me je z inteligentnim pristopom v pravem času uspel pripeljati v vrhunsko formo," je po osvojitvi lente dejal presenečeni Bojan. Med peterico najbolj izklesanih so se sicer uvrstili še predstavniki Luksemburga, Bolivije, Mehike in Južnoafriške republike.

Seveda pa z Bojanovim zgodovinskim uspehom tekmovanja še ni konec. Lenta "best body" je Sloveniji na sklepnem spektaklu, ki bo 14. maja v Punta Cani, že zagotovila vstopnico med finaliste, torej med najlepših 15. Ali bodo kopalke z zlatim napisom Bojana in Slovenijo ponesle še dlje?