Julija Bizjak bo zastopala Slovenijo na svetovnem izboru 14. decembra v Londonu. Foto: Spletna stran Miss World Slovenia
Julija Bizjak bo zastopala Slovenijo na svetovnem izboru 14. decembra v Londonu. Foto: Spletna stran Miss World Slovenia

"Če povem po pravici, še vedno nisem čisto dojela vsega. Najbrž bom lahko dobro razmislila, kaj se mi je zgodilo, šele jutri. Že zdaj pa seveda vem, da sem zelo vesela," je dejala vidno šokirana Bizjakova za MMC.

Nova misica je v svet mode vstopila leta 2005, ko jo je mama vpisala v modno agencijo. Z njihovo pomočjo se je preizkusila v snemanju reklamnih oglasov, nadaljevank in modnih revij. 175 centimetrov visoka Gorenjka je lani končala šolanje na Ekonomski gimnaziji v Radovljici, oktobra pa bo začela študij biopsihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru.

V vodnem mestu ob obrobju Ljubljane se je za lento mis Slovenije 2014 potegovalo 14 deklet. Poleg najbolj laskavih lent je strokovna žirija razdelila še vrsto drugih nazivov. Najbolj srečna lepotica večera - Bizjakova - je postala tudi model Atlantisa in mis osebnosti, druga spremljevalka pa tudi mis Slovenskih novic. Anja Jenko je postala mis Nove, Katja Mihelčič pa mis spleta in mis TV3 Medias.

Za naziv so se potegovale Pia Livk, Sanela Jolić, Sanja Bencuz, Špela Sojer, Urša Erman, Ajla Kovać, Anja Jenko, Urška Štokelj, Kaja Vrbnjak in Marisa Višnić.

Tekmovalke so se predstavile v treh izhodih: v dnevnih oblačilih, v kopalkah in večernih oblekah. Organizatorji pa so že pred nocojšnjim končnim izborom na 20 predizborih iz skupine 300 deklet izluščili najboljše. In jih postavili pred izziv - izdelavo poslovnega načrta.

"To je v skladu z novo smernico mis Slovenije, ki je mlada poslovna ženska. Tako da lahko zmagovalki ali pa tisti, ki je pripravila dober poslovni načrt, pomagamo na poslovni poti," je pojasnila Jelka Verk, solastnica licence za tekmovanje mis Slovenije 2014.

Zmagovalka bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru, ki se 14. decembra vrača v London.

Tekmovalke si lahko pogledate spodaj. Foto: Andrea Pecchiari