Foto: Adrian Pregelj
Foto: Adrian Pregelj

Oddaja bo na sporedu vsak petek ob 20.00, na TV SLO 1. Ponovitev si boste lahko ogledali v nedeljo, ob 13.25.

V novi sezoni, ki se začenja 23. septembra, ob 20.00 na TV SLO 1, bo oddaja V petek zvečer, ki jo zaznamuje glasba, odigrana v živo, spet glasbeno obarvala petkove večere. Vodila jo bo Melani Mekicar, večere pa bo popestril tudi njen sovoditelj Blaž Švab, ki bo v svoj "pogovorni kotiček" povabil nekaj glasbenikov. Te namerava povprašati predvsem o glasbeni in družbeni plati njihovih glasbenih karier.

Pogovorni kotiček. Foto: Adrian Pregelj
Pogovorni kotiček. Foto: Adrian Pregelj

Glasbena oddaja tudi mladim odpira vrata. Poleti so bili namreč v okviru Novih talentov trije dnevi namenjeni avdicijam, na katerih se je predstavilo veliko pevcev iz različnih koncev Slovenije. Izmed vseh so izbrali 12 izjemnih mladincev, starih od 6 do 16 let – v vsaki oddaji do 23. decembra bodo posamično predstavili enega izmed njih.

Z glasbo v živo bo poskrbela 13-članska zasedba Diamanti, tako pa bo orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi poskrbel za sveže izvedbe tako legendarnih uspešnic kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe.

Skupaj bosta zapeli. Foto: Adrian Pregelj
Skupaj bosta zapeli. Foto: Adrian Pregelj

Vabijo na ogled v živo

Prva petkova oddaja bo gostila Nino Pušlar in Nušo Derenda, ki bosta tudi skupaj zapeli. Poleg njih se bodo na glasbenem odru predstavili še Fehtarji, Matjaž Perenič, Buryana, Larisa Sreš in Neža Kirn, Challe Salle z Niko Krmec, Ansambel Petra Finka, oder bo zavzela tudi skupina Kingston.

V prvi oddaji sezone bo svoj pevski talent v Novih talentih predstavila Ema Lesjak s popevko Med iskrenimi ljudmi.

Novi talenti prihajajo. Foto: Adrian Pregelj
Novi talenti prihajajo. Foto: Adrian Pregelj

Vsako snemanje televizijske oddaje bo spremilo 130-člansko občinstvo v studiu Televizije Slovenija. Vse, ki bi si želeli biti del zabavnega večera, vabijo, da se prijavijo na naslov www.vpetekzvecer.si ali na elektronski naslov vpetekzvecer@rtvslo.si.