"Roast" komedija temelji na pikrih komentarjih oziroma šalah vpletenih. Foto: Marko Delbello Ocepek
false
Prihaja nov roast, tokrat z Jerkovićem v glavni vlogi. Foto: MMC RTV SLO

Jerković je bil ob Tinu Vodopivcu tudi pobudnik in glavni ustvarjalni "motor" prvega slovenskega zvezdniškega comedy roasta - Roast Vida Valiča, zdaj pa se bo v "roastu" preizkusil tudi sam. Roast Perice Jerkovića, ki ga bo vodil Boštjan Gorenc - Pižama, bo na ogled v četrtek, 17. marca, v ljubljanski Festivalni dvorani.

Cel klepet si lahko preberete na tej povezavi.

"Za ta roast konkretno, pa vlagam veliko naporov predvsem v to, da ne bom videti samovšečen in pizdunski. Kar je težko," je poudaril Jerković. S komedijo se tako in drugače ukvarja že več kot 12 let, za seboj ima okoli 1.000 nastopov, trenutno izvaja dva samostojna šova Rojen v Jugi in Zgodovina selfi butla, na YouTubu vodi pogovorni šov Stari, umrl sem!, posnel je avtobiografski film Leto ...

"Stand up je koncentrat. Fore so zgoščene in je zato v komercialni prednosti pred klasično monokomedijo. Roast pa je dvojni (paradižnikov) koncentrat. Panči so še bolj zgoščeni, samo bam bam bam. Je pa zelo formulaičen. Vedno pa je na voljo seveda tudi razbijanje zarisanega okvirja in formul," je poudaril Jerković in dodal: "Jasno, da vsak želi sebe izpostaviti, komiki smo najbolj tekmovalna bitja na svetu. Male vase zagledane žlehnobice."

V sodelovanju z organizatorjem smo podelili dve vstopnici za "roast" Perice Jerkoviča.

Vstopnici je prejela Maja Babič, ki je pravilno odgovorila, da bo "roast" vodil Boštjan Gorenc - Pižama.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.