In kako se je Boštjan Romih znašel v vlogi voditelja edine jutranje oddaje na slovenskih malih zaslonih? Sodeč po prvih minutah sta se z Ljubico Mlinar, ki je v preteklosti vodila svojo rubriko, zdaj pa prevzema tudi vajeti vodenja oddaje, dobro ujela. Več pa v videoposnetku.

Boštjan Romih v paru z Ljubico Mlinar začel novo delovno leto

Čeprav sta oba izkušena televizijca in voditelja, se Ljubica Mlinar in Boštjan Romih do priprav na skupno vodenje nista poznala, je Romih razkril pred tedni: "Ljubica Mlinar je moja prva dosedanja sovoditeljica, ki sem jo spoznal šele na fotografiranju, torej ko je bilo že vse dogovorjeno! Ampak sem vedel, da me nima kaj skrbeti. Beseda je takoj sproščeno stekla in že po nekaj minutah sva se dobro nasmejala."

"Preprosto sem slutil, da se bova hitro ujela in nastavila na enake frekvence. Ima lepo energijo in nalezljiv nasmeh, je profesionalna in spontana, poleg tega naju oba zanimajo lepi ambienti. Ona bo prinesla mladostno svežino, jaz kakšno izkušnjo več," se je pred "jutranjo premiero" vodenja veselil Boštjan Romih, ki je novo nalogo opisal kot "lep privilegij" in "vedno dovolj svež voditeljski izziv".

Tudi Ljubica verjame, da bosta z Boštjanom zmagovalni jutranji dvojec: "Zato se veselim novega dela te zgodbe, da bom oddajo vodila skupaj z Boštjanom. Verjamem in čutim, da bodo najina ponedeljkova jutra polna svežine, vedrine, sproščenosti, učenja, pa seveda tudi smeha. Da se bova kot voditeljski par dopolnjevala in poskrbela za prijetna jutra gledalcev," je pred kratkim dejala voditeljica, ki se je tudi sama v taki vlogi znašla prvič.

Prepričana je, da se bosta z Boštjanom odlično ujela tudi zato, ker so obema blizu teme, povezane z urejanjem doma: sama je namreč avtorica rubrike o urejanju doma Redoljubica, Romih pa, kot je znano, na TV Slovenija vodi tudi oddajo Ambienti: "Saj pravijo, da so jutra v dvoje lepša." Mlinar ob tem poudarja, da so jutra že sicer njen priljubljen del dneva: "Zame so jutra že od nekdaj magična. Rada zgodaj vstajam, ko je še vse v umirjenem ritmu in diši po prvi jutranji kavi. Pred kratkim pa mi je bilo zaupano tudi studijsko vodenje, nekaj novega zame. Spoznala sem, da ob tem zelo uživam, raziskujem in spoznavam."

Poleg prenove voditeljske zasedbe in urnika pa ustvarjalci oddaje Dobro jutro obljubljajo tudi številne nove rubrike, teme, nagradne igre in druge zanimive dogodke, ki vam bodo popestrili jutra v letu, ki se je pravkar začelo.