Foto: Organizator/Siniša Kanižaj
Foto: Organizator/Siniša Kanižaj

Neverjetna množica gledalcev, še zlasti turistov iz tujine, je v torek vse do polnoči na bregovih Ljubljanice v soju najrazličnejših luči spodbujala odbojkarje, ki so merili svoje moči na vodi.
Vodja projekta Tomaž Pančur iz agencije Extrem je dejal: "Res smo videli ogromno dobre odbojke na vodi. Bila je mednarodna udeležba pa seveda naše odlične odbojkarice in odbojkarji. Center Ljubljane smo spremenili v pravi barvni in vodni spektakel."

Dogodka so se udeležili tudi člani slovenske reprezentance. Kapetan Tine Urnaut je pohvalil tako sam dogodek kot organizacijo: "Mislim, da je to odlična promocija za odbojko." "Ta dogodek je odlično organiziran. Kolko ljudi spremlja in gleda to. Upajmo, da bo tako tudi v Stožicah," je še dejal.

"Neki drugačen način odbojke. Bi bilo zanimivo poskusiti," pa je Urnaut komentiral "novo" disciplino.

Konkurenca med tekmovalkami in tekmovalci, ki so nastopali v dvojicah, je bila kar huda. "Da, konkurenca mislim, da so kar poznani tipi iz Slovenije. Gre za večino igralcev, ki igrajo odbojko na mivki, pa tudi nekaj slovenskih reprezentantov, ki se bodo konec meseca borili na svetovnem prvenstvu," je dejal finalist Urh.

Gledalci so bili navdušeni in mnogi so vztrajali do konca, skoraj do polnoči. Ob koncu tekmovanja se je reprezentanca Slovenije pomerila tudi z reprezentanco sveta.

Na Ljubljanici zaigrali odbojko na vodi
Na Ljubljanici pripravili promocijski dogodek pred SP-jem v odbojki