Soča tudi letos predstavlja mrzlo osvežitev ljubiteljev metala. Foto: Maja Pucelj
Soča tudi letos predstavlja mrzlo osvežitev ljubiteljev metala. Foto: Maja Pucelj
Metalcamp
Festival se je začel rekordno. Foto: Maja Pucelj

Približno toliko obiskovalcev pričakujejo tudi prihodnje dni. Sredni večer - na katerem bo nastopila tudi najbolj odmevna skupina letošnjega festivala Korn - pa je že razprodan.

Toda nore počitnice v "peklu v raju" potekajo letos zadnjič pod imenom Metalcamp. Pred festivalom je novo obdobje, ki se bo začelo že prihodnje leto. Več o sami problematiki organizacije festivala v Tolminu, spremembi imena in tudi potencialni menjavi lokacije zanj, bo znano v sredo, ko so organizatorji tudi sklicali tiskovno konferenco.

MMC-jevo reportažo s festivala boste lahko prebrali v četrtek.

Metalski teden sredi idilične okolice Tolmina pa kljub tej novici, ki je presenetila številne njegove ljubitelje, poteka s polno paro. In kar je še pomembneje - ob sončnem vremenu. Na sotočju Tolminke in Soče je včeraj rekordno število obiskovalcev pospremilo nastop skupin Morana, Vicious Rumours, Gorguts, Sanctuary, Napalm Death, Testament, Machine Head in Krampus, na malem odru pa med drugimi tudi Dark Funeral.

Kot vsako leto je tudi letos med obiskovalci izjemno veliko število tujcev, tako iz vse Evrope kot tudi iz ZDA, Avstralije in drugod.
Tudi letos organizatorji obljubljajo, da bo prav vsak našel nekaj zase: black metal, death metal, prog metal, modern metal, thrash metal, rock in drugo. Letos bodo tako še nastopile skupine Korn, Machine Head, Amon Amarth, Sabaton, At The Gates, Hatebreed, Paradise Lost, Testament, Edguy, Eluveitie, Kataklysm, Pain, Sodom, Korpiklaani, Epica, Napalm Death, Funeral in številne druge.