Manca Špik, ki je solokariero začela pred točno štirimi leti, je ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, zato mora po nastopih vedno deliti avtograme, kar počne z velikim veseljem. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Manca Špik, ki je solokariero začela pred točno štirimi leti, je ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, zato mora po nastopih vedno deliti avtograme, kar počne z velikim veseljem. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Manca Špik: Moj edini

"Kadar nastopam tam, kjer je lani Saša, me večina vpraša, ali bom šla po njenih stopinjah. Res je, imam rada otroke in sem ponosna teta male nečakinje Katke, tako da nabiram kilometrino, ampak s svojim otrokom bi pa počakala vsaj še kakšno leto. Vedno pravim: ko bo otrok, bo s srcem in veselim pričakovanjem," je za MMC povedala 28-letna gorenjska pevka.

Veliko prekolesarila, a nikoli na Vršič
Njena letošnja poletna uspešnica je pesem Moj edini, ki jo je seveda napisal prijatelj Raay: "Oboževalci so pesem dobro sprejeli, prav tako videospot. Snemali smo na Vršiču, na Gorenjskem, kjer je res čudovito in sem uživala." Ker se Manca veliko ukvarja s športom, nas je zanimalo, ali je na Vršič že kdaj prikolesarila: "Nisem, sva pa z očetom v otroških letih pogosto naredila turo z Bohinjske Bele do Bohinjskega jezera in nazaj, to je 32 kilometrov!"

Video na desni: Manca Špik - Moj edini.

Recesije ne občuti
Gospodarske krize ne občuti, urnik ima še naprej poln: "Pri meni se recesija ne pozna. Imam stalne naročnike in pojavljam se na istih prireditvah. Čeprav je recesija, veliko nastopam, kar je posledica moje vztrajnosti, truda in ljubezni do tega, kar počnem!" To poletje je nastopila tudi v Laškem (Pivo in cvetje) in pri Zbiljskem jezeru (Zbiljska noč), kjer jo je kar malo zeblo, zato se je razveselila vročine, ki se je začela prejšnji teden.

Kos ali Zakintos?
"Končno! Sem človek sonca, morja in visokih temperatur," se je, potem ko so temperature le zlezle nad 30 stopinj, oddahnila postavna pevka, ki prejšnji teden ni dočakala le pravega vremena, ampak tudi novice, da bo letos z novo balado lahko nastopila na Slovenski popevki. Še prej jo čaka dopust: "9. avgusta greva s Primožem v Grčijo. Ne vem še, na kateri otok. Razmišljava o Kosu in Zakintosu. Lani sva bila na Rodosu in je bilo super, tako da greva letos spet v Grčijo!"

Manca Špik: Moj edini