Sašo Hribar bo v novem radijskem projektu iskal heroje. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Sašo Hribar bo v novem radijskem projektu iskal heroje. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Vsi namreč lahko že od jutri naprej na spletnem portalu Heroji za vse čase predlagate vaše lokalne heroje in zanje nato tudi glasujete. Prva oddaja bo na sporedu v soboto, 26. februarja, ob 11.00 na 2. programu Radia Slovenija. V vsaki oddaji – pospremljene bodo z dogajanji po različnih slovenskih krajih – bodo predstavljeni sklop poklicev, "heroj" iz tega poklica ter znana osebnost, ki je na tem področju dosegla uspeh in širše priznanje.

Vsako soboto dopoldne bodo tako izbrali predstavnike posameznih poklicev, ki so v svoji dejavnosti in okolju prepoznavni ter spoštovani - tisti, ki sicer medijske pozornosti nimajo. S tem bodo med ljudmi utrdili pozitivne vrednote in posameznikom različnih strok, zlasti deficitarnih in poklicev prihodnosti, in omogočili, da postanejo vidni.

Akcija iskanja herojev za vse čase bo potekala v dveh ciklih, prvi bo potekal od 26. februarja do 11. junija, drugi pa od 3. septembra do 17. decembra, ob koncu vsakega cikla pa bodo razglasili tudi zmagovalce.

Sašo Hribar o oddaji
"Heroji za vse čase je projekt, ki je v tem trenutku najprimernejši kot antipod vsega, kar se dogaja na področju indoktriniranosti slovenskega prebivalstva, poslušalk in poslušalcev. Vse tisto, kar nas obkroža, je pravzaprav na tako nizki ravni in tako degradira humanost bivanja, da potrebujemo projekt, ki bo temu dal ogledalo, zrcalno sliko," je o projektu povedal Sašo Hribar.

Najljubše heroje pa je opisal takole: "Ali ni najlepše, da mlad človek glasuje za svojega očeta in reče: "Moj oče je bil železničar 40 let, zdaj bom pa jaz za njega glasoval." Da glasuješ za nekoga v svoji okolici, za katerega veš, da je človek, ki je vreden spoštovanja, ampak ne pride do izraza. Torej glasujmo za tiste, ki jih poznamo, ki so vredni, namesto tistih, ki so onečastili sistem vrednot v zadnjem času."

Saša Hribarja o novem projektu Heroji za vse čase lahko slišite tudi tukaj.