Andrej se bo pod festival Slovenska polka in valček 2008 podpisal kot voditelj, scenarist in urednik. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Andrej se bo pod festival Slovenska polka in valček 2008 podpisal kot voditelj, scenarist in urednik. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Natalija Verboten
Natalija Verboten je že stalna gostiteljica narodnozabavnih prireditev. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Andrej bo v petek zvečer stal ob boku Natalji Verboten ter uro in pol Slovencem približeval glasbo, ki se je drži vzdevek goveja. Televizija Slovenije namreč spet prireja festival Slovenska polka in valček 2008, kjer se bomo že štirinajstič zapored odločali, ali smo za nežno ali za divje.

Komisija je izmed vseh skladb, ki so bile prijavljene na razpis, izbrala sedem valčkov in pet polk, ki bodo poskušali prepričati občinstvo in žirijo. Zadnja leta kažejo, da so Slovenci bolj navdušeni nad valčki. "Slovenci padamo na žalost," trdi Andrej Hofer, ki pa ne bo samo v vlogi voditelja - svoj lonček bo predstavil tudi kot urednik in scenarist. Podobno, kot je ob nedeljskih večerih počel tudi Mario Galunič. Čeprav je formula 3 v 1 seveda bolj naporna, Hofer trdi, da ima tudi svoje prednosti: "Natačno veš, kaj na odru hočeš, in tako lahko sam sebi napišeš primerno besedilo."

Narodno-zabavna glasba ni vsiljivec
Mnogi se ga še vedno spominjajo zaradi komentiranja zadnjega izbora za Miss sveta, Andrej pa bo tudi uradni komentator majskega Evrosonga. Kako se torej polka in valček znajdeta vmes? "Pravzaprav je narodno-zabavna glasba rdeča nit moje voditeljske kariere, in ne obratno," se je posmejal.

Med telefonskim glasovanjem, kjer boste gledalci lahko oddali svoj glas za vam najljubšo polko ali valček, pa bosta z venčkom uspešnic občinstvo zabavala lanska dobitnika nagrade za najboljšo polko in najboljši valček, ansambla Bum in Spev. Andrej nam torej za petkov večer obljublja pestro prireditev, kjer bodo tudi mladi našli svoj prostor pod narodno-zabavnim soncem.