Namesto da bi se Ana nastavljala fotografom, leži v bolnišnici. Foto: Robin Pretković
Namesto da bi se Ana nastavljala fotografom, leži v bolnišnici. Foto: Robin Pretković
Paulina Vega
Paulina Vega, mis universe 2014, bo čez nekaj dni dobila naslednico. Foto: Reuters

19-letna temnolaska iz Slovenskih Konjic je z dvema kovčkoma, v katerih je imela devet večernih oblek kreatorke Vesne Sposa, obleko, ki naj bi jo nosila na finalnem izboru, in nacionalno obleko iz idrijske čipke, prvega decembra odpotovala v ZDA. Tam se je pridružila preostalim 80 tekmovalkam z vsega sveta, med katerimi bo strokovna komisija v hotelu Planet Hollywood Resort & Casino izbrala mis universe z letnico 2015.

Obtičala v bolniški sobi
A znova se je potrdil pregovor, da nesreča nikoli ne počiva. Ani se je takoj po prihodu v hotel, tik pred prvimi snemanji, zgodila neljuba nezgoda v kopalnici, kjer ji je zaradi utrujenosti od časovne razlike in 23-urnega potovanja spodrsnilo in je z glavo udarila ob tla. Ano so takoj odpeljali v bolnišnico na preglede, CT glave in mnenje nevrologa, ki je predlagal opazovanje čez noč. Naša mis universe naj bi se drugim tekmovalkam pridružila že naslednji dan, a so bile očitno poškodbe precej resne.

Kot so sporočili člani Anine ekipe, so lepotico v bolnišnici v Las Vegasu zadržali kar štiri dni, s tem pa je zamudila uradna snemanja in fotografiranja za izbor. Njena usoda je zdaj v rokah organizatorjev, ki se bodo morali v naslednjih dneh odločiti, ali bodo predstavnici Slovenije dovolili nastop na svetovnem izboru, ki ga spremlja kar milijarda Zemljanov.

Kot so dodali, se je Haložanova, ki se je kot model preizkusila tudi že v Milanu, na izbor pripravljala več mesecev, pazila na uravnoteženo prehrano in poskrbela za splošno psihofizično pripravljenost. Kljub nesreči se počuti dobro in čaka, kaj bodo prinesli naslednji dnevi.

Tekmovanje že v polnem teku
Za preostale kandidatke pa gre življenje naprej in se že pridno nastavljajo fotografskim objektivom. Lani je krono najlepše odnesla kolumbijska lepotica Paulina Vega, letos pa za misice z največ možnostmi veljajo predstavnice iz Indije, Indonezije, Vietnama, Švedske, Francije, Filipinov, Tajske, Dominikanske republike, Kolumbije in Japonske. Po dolgih letih se letos na izboru ne bo prikazal lastnik licence Donald Trump, ki se bori za vstop v Belo hišo. Zaradi njegovih spornih opazk o mehiških priseljencih je namreč že pred časom televizija NBC sporočila, da izbora ne bo prenašala, Trump pa je nato prodal televizijske pravice podjetju WME/IMG.

Zanimivo je, da bo svetovni izbor "najlepše v vesolju" potekal le dan za izborom za mis sveta, ki ga gosti kitajsko letovišče Sanya. Na njen slovenske barve brani Mateja Kociper.

Kreacije Vesne Sposa, v katerih bi se morala predstaviti v Las Vegasu slovenska predstavnica Ana Haložan, in prve promocijske fotografije drugih kandidatk si oglejte v spodnji galeriji. Fotografije Ane Haložan: Robin Pretković, fotografije iz Las Vegasa: Reuters.