Med izhodom v kopalkah je postavni Marko pokazal svojo tetovažo. Foto: Organizator
Med izhodom v kopalkah je postavni Marko pokazal svojo tetovažo. Foto: Organizator

Postavni Dolenjec se je kot prvi Slovenec prebil med najboljšo peterico svetovnega lepotnega izbora Mister International. S tem je postal tudi uradno najlepši Evropejec, saj sta bila pred njim uvrščena le mister Singapurja in Libanona. Za Markom sta se med "top 5" uvrstila še Brazilec in Slovak.

Finalni dogodek se je odvijal v teatru Esplanade v Bangkoku, za uvrstitev med 15 držav finalistk pa so tekmovalci preživeli dva tedna preizkušenj in dogodivščin. Marko si bo udeležbo na svetovnem lepotnem tekmovanju zapomnil za vedno: "Izbor na Tajskem je bil zame neverjetna in zelo dragocena izkušnja. Spoznal sem veliko zanimivih ljudi, s katerimi bom zagotovo ohranjal stike. Ker sem ciljal na vrh, me uvrstitev v elitno peterico najlepših na svetu ni presenetila. Nad zmagovalcem nisem ravno navdušen, čeprav je kar v redu fant."

Snemanja in počitek na tajskih otokih
Izklesani Novomeščan je na Tajskem najbolj navdušen nad tamkajšnjo hrano, za katero pravi, da mu je pisana na kožo. Tam ostaja še skoraj dva tedna, saj ga čaka še nekaj snemanj. Ravnokar je opravil fotografiranje za modno revijo, v svoj objektiv pa ga je ujel fotograf Haruehun Airry Noppawan.

Po nekajdnevnih obveznostih so bo privoščil še počitek na otoku Kho Pangan, kjer bo užival v hrani in poležavanju na sanjskih plažah.