Langa je nastopila s skladbo Za svobodo divjega srca, s katero so na Emi le za las zaostali za Rebeko Dremelj. Foto: MMC RTV SLO
Langa je nastopila s skladbo Za svobodo divjega srca, s katero so na Emi le za las zaostali za Rebeko Dremelj. Foto: MMC RTV SLO
Darja Švajger, Alenka Gotar
Darja in Alenka, 'elita' slovenske glasbene scene. Foto: MMC RTV SLO
Mišo, Alenka in Oto po nastopu za MMC

Omenjeni glasbeniki so bili le trije izmed množice, ki se je odzvala povabilu Televizije Slovenija in sodelovala na humanitarni prireditvi Stopimo skupaj - za streho nad glavo.

Langa: Narava se nam maščuje
Mišo
, "govorec" ciganske etnoskupine Langa, je dejal, da je sedel v slaščičarni v Murski Soboti, ko se je zaslišalo bobnenje in začelo neurje. "V romski vasi Pušča, iz katere prihajam, je povzročilo veliko škode, poznam tudi nekaj prijateljev, ki so bili prizadeti." Dejal je, da skupina Langa rada sodeluje pri takih prireditvah, če le ima čas, a posvaril: "To, kar je človek naredil iz narave, se zdaj maščuje. Vseeno pa upam, da se kaj takega ne bo več ponovilo."

V videposnetku na desni si oglejte izjave pevcev.
Huda ura prizadela Alenkine starše
Tudi operna diva iz Domžal Alenka Gotar, ki jo je pred studiem počakal njen fant, hokejist Jure Stopar, po nastopu pa je živahno kramljala z Darjo Švajger, je dejala, da jo je pretreslo razdejanje, ki ga je videla. "Prizadeti so bili kraji, kjer živijo moji starši, a v drugih koncih je bilo še huje. Zgrozilo me je, koliko truda je šlo v nič, zato pozivam ljudi, naj pomagajo."

Dodala pa je, da se ne udeleži čisto vseh dobrodelnih prireditev. "Ne, priznam, ne grem na vse, samo na tiste, za katere vem, da bo denar prišel v prave roke."

Oto ni mogel verjeti prizorom
Pesem je prišel zapet tudi Oto Pestner, ki je prepričan, da smo Slovenci pravi ljudje na pravem mestu. "Osebno sicer nikogar ne poznam, ki bi ga ujma prizadela, a pretreslo me je vse skupaj, prizori, ki smo jih gledali nekaj dni. Ta prireditev je pravi primer, kako se da res pomagati, saj mislim, da v trenutkih, ko je res hudo, znamo stopiti skupaj."

A. P./B. T.

Mišo, Alenka in Oto po nastopu za MMC