Mi2 bodo že jutri nastopili na dvodnevnem festivalu ŠVIC. Foto: MMC RTV SLO
Mi2 bodo že jutri nastopili na dvodnevnem festivalu ŠVIC. Foto: MMC RTV SLO
Rock Otočec 2010
Jeseni člane skupine čaka manjša turneja po Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO

Za Mi2-jevci so delovni meseci. Najprej so svoje oboževalce v prvi polovici leta razveselili z 240 strani biografije, kjer se prepleta zgodovina skupine z dogodki, ki so zaznamovali preteklih petnajst let.

Za tem so na tržišče poslali popolnoma svež album Rokenrol (v omejeni izdaji), te poletne dni pa so nepogrešljiv del številnih festivalov – od Rock Otočca do ŠVIC-a, ki se bo dogajal ta konec tedna v idiličnem okolju Čateža. "Ja, mi v bistvu zdaj veliko koncertiramo, precej igramo," razlaga Tone.

"Kot smo z veseljem opazili, publika ne dela velikih razlik med svežimi komadi in malo starejšimi. Seveda pa se koncert Mi2 ne more končati brez Pizduna, Toplic, Najrajši sem pa s teboj pil. To so neke vrste evergrini benda, ki so na koncertih še vedno najlepše sprejeti," se zaveda Tone.

Skupina gre na pot
Jeseni pa člane skupine že čaka samostojna turneja, ki bo po besedah Toneta namenjena malce starejši populaciji – njihovi generaciji. "Skratka koncerti, ki se bodo dogajali v največjih slovenskih mestih: Celje, Maribor, Ljubljana. Začenjali se bodo ob devetih, končali ob enajstih zvečer," to pa predvsem zato, je še dodal Tone, da bodo na svoj račun lahko prišli tudi tisti, ki se ne udeležujejo študentskih žurov.

Koncerti bodo po besedah pevca kombinacija akustičnih in ritmičnih Mi2. "Zelo iskren koncert z enim konceptom," je na kratko povzel pevec.