Ambasadorji dobrodelne akcije Stopimo skupaj za naše šolarje – Z veseljem v šolo, so nekdanji vrhunski košarkar Rašo Nesterović, stand-up komik Boštjan Gorenc-Pižama in pevka Alenka Godec. Foto: RTV Slovenija/Darko Koren
Ambasadorji dobrodelne akcije Stopimo skupaj za naše šolarje – Z veseljem v šolo, so nekdanji vrhunski košarkar Rašo Nesterović, stand-up komik Boštjan Gorenc-Pižama in pevka Alenka Godec. Foto: RTV Slovenija/Darko Koren

V okviru dobrodelne akcije Stopimo skupaj za naše šolarje - Z veseljem v šolo lahko pomoč nakažete od danes naprej, slovesen zaključek te akcije pa bo v nedeljo, 27. januarja.

Takrat bo namreč na 1. programu Televizije Slovenija posebna oddaja, ki jo bo povezovala Bernarda Žarn, v njej pa bodo skupaj z Big Bandom RTV Slovenija med drugim nastopile tudi Eva Hren, Mia Žnidarič, Bilbi in Neisha, ambasadorji te akcije pa so nekdanji vrhunski košarkar Rašo Nesterović, stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama in pevka Alenka Godec.

Socialno ogroženim šolarjem lahko pomagate torej že od danes naprej, na dva načina.

Pošiljatelj lahko pošlje sporočilo SMS, vredno 1 evro, s ključno besedo VESELJE na številko 1919.

Prav tako pa se lahko poljuben znesek nakaže tudi prek transakcijskega računa 0201 9025 7674 787, ki je odprt pri NLB-ju.

Pod lastno blagovno znamko Stopimo skupaj smo na RTV Slovenija med drugim pomagali ob poplavah, ki so leta 2007 najbolj prizadele Železnike, ob viharju, ki je leta 2008 pustošil po Kamniku, istega leta smo pomagali Društvu onkoloških bolnikov, na koprski Bonifiki je leto pozneje potekal koncert, na katerem smo zbirali sredstva za gradnjo prvega centra za otroke z Downovim sindromom, pomagali pa smo tudi brezposelnim.

Skupaj z Rotary clubom pa smo izpeljali tudi tri dobrodelne akcije Stopimo skupaj za nedonošenčke - prvi smo zbirali sredstva za nakup nujno potrebnih aparatov za izboljšanje preživetja in zmanjšanje posledic obporodnega dušenja za komaj rojene otroke, rezultat druge akcije so bili novi bivalni prostori za mamice nedonošenčkov, s tretjo akcijo pa smo kupili ehokardiograf, ultrazvočni aparat za Pediatrično kliniko v Ljubljani.

Zadnjo akcijo Stopimo skupaj pa smo sklenili pred nekaj tedni, ko smo za prizadete v jesenskih poplavah zbrali kar 806.460 evrov! Za sodelovanje v tej akciji se vam še enkrat zahvaljujemo in vas vabimo, da se nam v dobrodelnem duhu pridružite tudi tokrat.