Urška že dobrih deset let ne tekmuje več, a je še vedno povezana z belimi strminami. Foto: BoBo
Urška že dobrih deset let ne tekmuje več, a je še vedno povezana z belimi strminami. Foto: BoBo

Nazadnje me je najbolj fasciniral skok Felixa Baumgartnerja. Prav lepo bi bilo videti vse vas iz ptičje perspektive. Drugače pa ne bi z nikomer zamenjala svojega življenja.

Tokrat v MMC-jevi rubriki Sedem vprašanj gostimo nekdanjo alpsko smučarko Urško Hrovat. Čeprav je sprva mislila, da ji precej "utopična" vprašanja glede na dejstvo, da je sama zelo realna oseba z nogami trdno na tleh, ne bodo pisana na kožo, so njeni odgovori zelo zanimivi.

Urška bo klepetala z voditeljem Rokom Kuželom v oddaji Sobotno popoldne.

Urška, ki se je z belih strmin "upokojila" pred dobrim desetletjem, zdaj vodi svojo smučarsko šolo, v kateri se sezona ravnokar začenja. Sama je na smučeh stala že pri treh letih, smučanje pa je kmalu postalo njeno življenje. Na svoji športni poti je dosegla številne uspehe.

Na MMC-ju z redno rubriko Sedem vprašanj znane Slovence postavljamo pred izziv, da odgovorijo na nevsakdanji anketni vprašalnik.

Če bi v Hollywoodu snemali film o vas - o čem bi govoril in kdo bi vas upodobil?
Kot nekdanja smučarka bi se odločila za dokumentarni film o moji športni poti. Ker sem že nastopila kot glavna igralka v kratkometražnem filmu, bi se v avanturo v Hollywoodu spustila kar sama. Če ne bi bila sprejeta in da bi bila gledanost boljša, pa bi me zamenjala Cameron Diaz (smeh).

Če bi lahko zamenjali svoje življenje s katero koli osebo za en teden - pa naj bo to znana oseba, živa ali mrtva, resnična ali izmišljena -, s kom bi zamenjali in zakaj?
Takšne želje se z leti in dogodki spreminjajo. Nazadnje me je najbolj fasciniral skok Felixa Baumgartnerja. Prav lepo bi bilo videti vse vas iz ptičje perspektive. Drugače pa ne bi z nikomer zamenjala svojega življenja.

Kaj je najbolj čudaška stvar, ki ste jo kdaj videli?
Da ljudje, ki imajo dovolj vsega, težko kaj dajo od sebe. Takih poznam kar nekaj. Škoda, da so taki čudaki ... Svet bi bil lepši brez njih. Redki so izjeme!

Kakšne so bile najbolj doživete/realistične sanje, kar ste jih kdaj sanjali?
Kot pravijo znanstveniki, veliko sanjamo. A kaj ko se zjutraj zbudimo in se redkokdaj še kaj spomnimo. Če pa kaj ostane v spominu, so to zelo kratki odlomki, ki nimajo povezave s realnostjo. Se pa spomnim, da sem sanjala, da bom zmagala v svetovnem pokalu. Res se je zgodilo, a dosti kasneje.

Kateri je bil najbolj domiseln izgovor, kar ste jih kdaj uporabili, in zakaj?
Izgovorov ne maram! Zato se, če je le možno, izognem ljudem, ki jim je to moto. Šport me je naučil, da izgovor ni način do uspeha. Zato se tega še vedno držim. Izgovor, če že je, pa mora biti upravičen.

Če bi imeli možnost, da ustanovite glasbeno skupino - kako bi jo poimenovali in kakšne vrste glasbo bi izvajali?
Rada poslušam vse zvrsti glasbe. Skupina, ki bi bila svetovno znana in bi polnila stadione, kot na primer Rolling Stones: občutek, ko imaš množico pod nogami, mora biti nepopisen. Ime pa ... odvisno od navdiha, ki bi me prevzel tisti trenutek.

Kako bi rešili gospodarsko krizo, če bi imeli čudežno palico?
Na vodilna mesta bi postavila ljudi, ki so s svojimi rokami, denarjem in izkušnjami naredili uspešna podjetja in kariere. To bi bila težka in naporna preizkušnja za palico in mene, ki bi mahala levo in desno ... Če bi palica zdržala vse te udarce, bi bilo konec krize, kako preprosto!

Nazadnje me je najbolj fasciniral skok Felixa Baumgartnerja. Prav lepo bi bilo videti vse vas iz ptičje perspektive. Drugače pa ne bi z nikomer zamenjala svojega življenja.