Zdaj je znano, kdo bo plesal v finalu. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Zdaj je znano, kdo bo plesal v finalu. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg

V oddaji Spet doma smo torej izvedeli, katera dva para se bosta potegovala za prvo mesto na turnirju Zvezde plešejo prihodnjo nedeljo. Od finala sta se morala posloviti Peter Klinc in Nadiya Bichkova.

V živo so se v oddajo Spet doma iz Osla oglasili tudi Ansambel Žlindra in Kalamari, ki bodo Slovenijo na Evroviziji zastopali 27. maja.

Mario v družbi Mojce, Uroša in Sabine
V studio 1 je iz Italije prišla izvrstna novinarka in dopisnica RTV Slovenija iz Rima Mojca Širok, ki je med drugim spregovorila tudi o svoji novi knjigi, ki osvetljuje problematiko mafije v Italiji. Igralca Uroš Smolej in Sabina Kogovšek Zrnec sta povedala nekaj o njunem aktualnem igralskem projektu Do nazga!, s soigralci pa sta v oddaji odigrala tudi utrinek predstave.

Na sporedu je bila tudi poslastica za ljubitelje glasbe. Gal in Severa Gjurin sta združila moči s harmonikarskima virtuozoma Miho Debevcem in Tomažem Rožancem. Predstavili so skladbo Spet doma. V studio je prišla tudi legendarna Tereza Kesovija, ki praznuje 50 let ustvarjanja. Za živahnejše ritme pa so s svojo novo skladbo poskrbeli še Kingstoni, ki praznujejo 15. rojstni dan.

Za osvežitev spomina si lahko ogledate, kako so se vsi trije plesni pari odrezali v prejšnji oddaji.