Glavna gosta oddaje sta Tilen Artač in Robert Petan. Foto: RTV Slovenija
Glavna gosta oddaje sta Tilen Artač in Robert Petan. Foto: RTV Slovenija

Blaža Švaba je zanimalo, kako Tilnu in ekipi vedno tako dobro uspejo glasbeni vložki Mala terasa, ki predstavljajo finale oddaje Kaj dogaja. Ves "štos" uspeha, pravi Tilen, je v formuli, ki gotovo izračuna, kaj absolutno ne gre skupaj. Na primer – Zorana Predina tlačit v hitro polko ali Pera Lovšina v interpretacijo otroške pesmice, to pač ne gre.

Robert Petan je mlad kantavtor, ki resnično dobro opisuje ljudi in situacije ter z jasno dikcijo in interpretacijo ustvari pesem le iz nekaj občih opisov človeka ali problema. Tudi za Blaža jo je pripravil. In konča se nekako takole: "… Koliko neprespanih noči ti za sabo imaš. Tvojim podočnjakom raste Blaž!"

V petek zvečer je poznan po preoblačenju popevk in pesmi v nove glasbene preobleke. Tokrat obujamo spomin na uspešnico skupine Saussages – To mi deli z Jašo Šabanom in Janijem Šepetavcem, Avsenikovo skladbo Skozi leta pa bomo doživeli s pevkami Ajdo Pušaver, Julijo Lubej in Lucijo Selak v spremljavi tamburaškega orkestra KUD Majšperk.

Foto: RTV Slovenija
Foto: RTV Slovenija

Druga Violina je bila uspešnica pevke Žane, tokrat jo bo v spremljavi violine Barbare Zalaznik zapela Monika Avsenik. Ti si angel ljubljeni je slovenska različica pesmi Dite ljubavi Gorana Karana, ki jo je poslovenila Simona Weiss, in Karan nas obišče in zapoje v spremljavi Kvarteta Pušeljc. V našo družbo prihaja prenovljeni Tomislav Jovanovič – Tokac, ki z Emanuelo Montanič predstavlja Ne odhajaj.

Nova talenta tokrat prihajata z gorenjskega konca. Ljubim te, Slovenija Ota Pestnerja in Alpskega kvinteta bo v mladostni energiji zazvenela z glasovoma Neže Witwicky in Tima Vogelnika.

Če si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si.