Zoran Predin je sodeloval z Massimom. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Predin je sodeloval z Massimom. Foto: MMC RTV SLO
Jan Plestenjak in Six Pack Čukur
Six Pack Čukur je 'zarapal' v Plestenjakovi skladbi Lolita.
Natalija Verboten in Matjaž Jelen
Natalija Verboten in Matjaž Jelen sta združila moči za skladbo Hočeš nočeš.

Znana imena slovenskih glasbenih odrov znajo presenetiti. Bili smo priča že kar nekaj nenavadnim nastopom, ki so morda nastali v želji po večji publiciteti, morda denarju, drugi pa so moči združili ob pomembnih obletnicah in navdušili občinstvo ...

Se spomnite še katerega nenavadnega slovenskega ali morda tujega glasbenega dueta? Zapišite ga v spodnjih komentarjih ali na forumu ali ga naložite na Moj video.

Na MMC-ju smo se spomnili nekaterih tovrstnih nenavadnih duetov, ki jih sestavljajo glasbeniki iz različnih žanrov. Ob 15. obletnici delovanja Big Foot Mame so občinstvo presenetili (izrazito pozitivno, seveda) člani Ansambla Lojzeta Slaka, ki so v svojem slogu, torej s harmoniko in vsem, kar gre zraven, odigrali in odpeli pesem "Big Footov" Nekaj sladkega. Glasbeniki pa so skupaj posneli skladbo Pomlad.

Uglajene dame v rockerskih vodah
Skupina Šank rock je svojo pesem Hočeš nočeš odpela z Natalijo Verboten, ki je vsekakor nismo vajeni v takšni glasbeni zvrsti. Prav tako je skupina z odlično primorsko glasbenico Tinkaro Kovač odpela novo različico njihove uspešnice Metulj. Nekoliko drugačen duet so pripravili tudi Demolition group in slovenska diva (kot jo mediji še vedno radi imenujemo) Helena Blagne. Skupaj so posneli skladbo Dež.

Siddharta je svoj uspeh še "utrdila" s sodelovanjem z znanim Prekmurcem Vladom Kreslinom. Vlado je Siddharti priskočil na pomoč pri skladbi Lunanai.

Rap "paše" povsod ...
Po snemanju duetov z glasbeniki drugih žanrov pa so poznani tudi raperji. Six Pack Čukur je posnel skladbo Lolita z Janom Plestenjakom. Jan je vrh slovenskih glasbenih lestvic dosegel tudi z duetom s pevko Laro in skladbo Soba 102. Raperski dvojec Murat in Jose je z Janezom Bončino Benčem posnel nostalgično skladbo Nazaj.

Sodelovanje tudi prek meja
Številni slovenski glasbeniki so našli partnerje za duet tudi prek državnih meja. Vlado Kreslin je posnel duet z Indexi za skladbo Žute Dunje, Zoran Predin je pesem O mladom studentu i udanoj ženi posnel z Massimom, Magnifico pa je sodeloval z Alko Vujico ...

A. M.

Nekaj omenjenih nenavadnih duetov si lahko ogledate v spodnjih videoposnetkih.

Murat & Jose in Janez Bončina Benč - Nazaj

Siddharta in Vlado Kreslin - Lunanai

Big Foot Mama in Ansambel Lojzeta Slaka - Nekaj sladkega

Helena Blagne in Demolition Group - Dež

Jan Plestenjak in Lara - Soba 102

Vlado Kreslin in Indexi - Žute Dunje

Zoran Predin in Massimo - O mladom studentu i udanoj ženi