Komentarje sodnikov je Nina sprejela z nasmehom na obrazu. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija/Žiga Culiberg
Komentarje sodnikov je Nina sprejela z nasmehom na obrazu. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija/Žiga Culiberg
Sodniki Misije Evrovizija
Na sodnike je tudi po tokratni oddaji bilo naslovljenih mnogo pripomb. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija/Žiga Culiberg

komentarju sodnika Raaya na nastop tekmovalke Nine Bauman.

Raay pa je nam pojasnil, da je nekaj odvečnih kil kvečjemu njena prednost in posebnost.

23-letna Baumanova se je v oddaji predstavila s skladbo Superwoman, ki jo v izvirniku poje Alicia Keys. Vendar se Jeseničanki ni uspelo uvrstiti v naslednji krog, saj se zanjo niso odločili niti sodniki niti gledalke in gledalci, ki so s skupnimi močmi naprej poslali dvojčici Evo in Niko Prusnik, Manuelo Brečko, Niko Zorjan ter Sarah Senico.

Takoj po njenem nastopu je Raay v oddaji povedal: "Jaz imam pri tebi en problem, Nina, moja sokrajanka z Jesenic. Sliši se, da dobro poješ, odlične višine, en problem imam: gledam to, kar bo gledala Evropa. Naredila si en korak naprej v tej simpatičnosti, ampak še vedno mi to ni simpatično. Na Evroviziji je večina dobrih pevcev in pevk. Glas me je po eni strani prepričal, ampak celoten paket pa ne."

Polemika glede Raayevega komentarja na nastop se je preselila na različne forume in družabna omrežja. Sodeč po komentarjih na facebookovi strani Misije Evrovizije, so številni njegov komentar razumeli, kot da naj bi bila pevka kljub dobremu glasu "predebela" za Evrovizijo.

"Ko sem izvedel, da so ljudje mojo izjavo razumeli, da je predebela za Evrovizijo, sem bil presenečen. Dejstvo, da ima punca nekaj kilogramov preveč, je kvečjemu njen velik plus, saj izstopa iz povprečja. Ko govorim o paketu, nikoli ne govorim samo o kombinaciji vokala, lepote in dobre postave. Tak paket zna biti dolgočasen! Jennier Hudson (ob svojem začetku), Marija Šerifović, Adele, predstavnica Malte na Evroviziji v letih 1998, 2005 in 2009 Chiara - vse nosijo paket dobrega vokala, večje teže in velike mere prezence in karizme. Te pevke ne bi izstopale, če bi bile lepe dolgočasne suhice," je pojasnil Raay.

Kot je poudaril, ga Baumanova ni prepričala kot celota. "Moj komentar pri Nini se je nanašal na energijo, nesamozavest, ki se je poznala pri gibih na odru, njeni karizmi in prezenci, na nenaravno mimiko, zvijanje, neprepričljivost kot celoto ... In če gledam na to vse skupaj, me ne kupi! Poudaril sem, da punca dobro poje. A Evrovizija ni festival pevske tehnike. Pokazati je treba še kaj več. Še to – eni izmed punc sem na avdiciji celo rekel, naj ne hujša, ker je to njena drugačnost. Upam, da bomo to videli v eni izmed oddaj," je pojasnil Raay.

Za odziv na Raayev komentar smo prosili tudi Baumanovo. "Oni so strokovnjaki. In oni vedo, kaj iščejo. Jaz pa tega ne vem. Njihove komentarje sem sprejela in bom jih tudi upoštevala, da bom v prihodnje še boljša," je dejala pevka za MMC in dodala: "Seveda me je njegov komentar v tistem trenutku prizadel, ampak ga bom - kot sem že dejala - upoštevala, da bom še boljša."

Ob tem pa je Raay dodal: "Če bi bil Nina, bi se zamislil nad vsemi prijatelji, znanci, strokovnjaki, ki so moj komentar razumeli, kot da je predebela za Evrovizijo, kajti dejstvo je, da si vsi tisti, ki so to tako interpretirali, točno to mislijo o njej. Od kod bi sicer to pobrali?! To pa je predvidljivo in zelo žalostno!"

Raay nam je zaupal še en primer, kako je lahko biti pravilen, postaven in taki kot vsi, slabost. Izpostavil je ameriško pevko Jennifer Hudson, ki je začela svojo kariero v enem izmed ameriških glasbenih šovov (in izpadla iz njega še pred samim finalom) kot buckasta pevka in postala priljubljena, ko je ta paket združila z glasom, karizmo, vrhunskimi nastopi ... Nato pa je spremenila svoj videz.

"Meni je bila ljubša in bolj prezentna, ko je bila drugačna, posebna. Zdaj je še vedno odlična, a so se ji kilogrami podali neizmerno bolj. Za moj okus," je pojasnil Raay.