Dremljeva bo v prihodnjih dneh posnela nov videospot. Foto: Dejan Nikolič
Dremljeva bo v prihodnjih dneh posnela nov videospot. Foto: Dejan Nikolič
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj je v pogovoru za MMC dejala, da ji je bilo v veliko čast, ko jo je povabila njena nekdanja založba Menart k sodelovanju. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj v NLP: A je to ljubezen?
Rebeka Dremelj odhaja na Bali

Pevka, ki jo je domača javnost spoznala leta 2001, ko je bila okronana za mis Slovenije, nam je povedala, da o tožbi sama ne ve nič in da je tudi ona vse o njej prebrala v medijih. Ti so se namreč razpisali, da bo Aleksićeva tožila poleg Dremljeve tudi slovensko podjetje, ki je njeno uspešnico Aspirin izkoristilo v oglaševalske namene. Zaradi kršenja avtorskih pravic bo srbska diva zahtevala 60.000 evrov, so sporočili njeni predstavniki.

A Dremljeva nam je zatrdila, da do danes ni prejela nobenega pisma od Aleksićinega zakonitega zastopnika, kot tudi ne založba Menart, ki je zadolžena za to pesem Askalcin. "Jaz sem to pesem posnela na željo založbe Menart Records. Vse avtorske pravice so rešene. Avtorja pesmi Filip Miletić in Miloš Roganović, ki sta zaslužna za pesem Aspirin, sta podpisala dovoljenje za priredbo pesmi Askalcin," je zatrdila v pogovoru pevka in dodala, da sama ne vidi ničesar spornega v tej zadevi: "Čakam. Morda pa so prazniki tisti, ki so krivi, da nismo prejeli še nobenih papirjev od Seke. Bomo videli."

Celoten pogovor z Dremljevo si lahko ogledate v videu desno, prav tako pa njen nastop v oddaji NLP.

Prijetno bo združila s koristnim
O domnevni tožbi si pevka tako ne beli preveč glave, kajti že ponoči potuje na Bali, kjer bo snemala videospot za pesem Sto sitnica oziroma (v slovenščini) Tvoja senca. Slovenijo tako zapušča za 14 dni, med drugim pa se bo v tem času ustavila tudi v Dubaju.

Predstavnica Slovenije na izboru za pesem Evrovizije leta 2008 pa je te dni le redko doma, saj se je pred dvema dnema vrnila iz Sarajeva, kjer je nastopala. "Jaz se malo šalim, da v Sloveniji služim, dol pa zapravljam. Verjetno pa se bo to tudi enkrat obrnilo. Bomo videli."

Kot pravi sama, so vsi njeni nastopi po Balkanu do zdaj bili v okviru različnih sodelovanj (z izjemo promocijskega koncerta 10. oktobra 2010 v Sarajevu, kjer je bilo okoli 1.000 ljudi). "Da bi imela strogo svoj solistični samostojni koncert v centru Sarajeva, tega nisem imela. To zdaj načrtujemo za september in v to polagamo vse napore."

Poroka bo! Ostalo pa ostaja skrivnost
A zaposlena ni le s svojo pevsko kariero, marveč tudi s pripravami na poroko s svojim dolgoletnim partnerjem Sandijem. "Marsikatere stvari, ki so napisane, so izvite iz trte. Ampak jaz okoli svoje poroke ne dajem nobenih informacij, in sicer zaradi tega, ker se mi zdi, da sem po desetih letih medijskega udejstvovanja zaslužila vsaj eno stvar, ki mi je ni treba deliti z javnostjo. Tako sva se odločila, da bo to poroka le za naju in za tiste ljudi, ki jih midva imava rada," je še zatrdila pevka v pogovoru za MMC.

Rebeka Dremelj v NLP: A je to ljubezen?
Rebeka Dremelj odhaja na Bali