Tina doživeto. Foto: EPA
Tina doživeto. Foto: EPA
Tinin koncert za zaključek Schladminga

Mazejeva je slekla tekmovalni dres, bundo in kapo, odpela smučarske čevlje ter v značilnih avstrijskih usnjenih kratkih hlačah z naramnicami (irharicah) zapela in navdušila množico.

Tina Maze je na velikem odru v okviru zaključne prireditve svetovnega prvenstva v Schladmingu nastopila s slovenskimi glasbeniki Matjažem Jelenom (Šank Rock), skupino Tangels, Mary Rose, Samuelom Lucasom in SoulGregom.
Glasbeniki so se posebej za to priložnost združili s slovensko šampionko v "Feel Slovenia Band" in na velikem odru prireditvenega prostora za podelitev medalj priredili približno polurni koncert v živo z naslovom "Feel Slovenia".

"Tina Maze carica"
Desettisočglavi množici s plapolajočimi avstrijskimi zastavami, med katerimi je zavihrala tudi kakšna slovenska, videl pa se je tudi napis "Tina Maze carica", je Korošica zapela svojo uspešnico My way is my decision (Moja pot je moja odločitev).
Zatem je skupaj s slovenskimi glasbeniki zapela še zimzeleno rockovsko megauspešnico We Are the Champions (Mi smo šampioni) britanske skupine Queen in med množico metala svoje zgoščenke. "Tina je svetovna prvakinja tudi v petju," je za RTV navdušeno povedal eden izmed avstrijskih poslušalcev.
Zvezdniški nastopi
Jutro po nastopu je Tina na svojem Twitterju, na katerem je bila v teh dneh zelo dejavna, svojim oboževalcem postavila vprašanje "Kdo je bil včeraj na trgu? Kako je bilo? :))))", na kar je dobila kar nekaj pohval.
To sicer ni njen prvi glasbeni nastop v Schladmingu - podobno se je poveselila že na Milkinem sponzorskem večeru v četrtek po srebru na veleslalomu.

Svetovno prvenstvo se sicer sklepa z današnjim moškim slalomom. Na ženskem slalomu je v soboto slavila 17-letna Američanka Mikaela Shiffrin, medtem ko je Mazejeva končala na petem mestu.

Tinin koncert za zaključek Schladminga