Jinxi se po albumu Na Zapadu, ki so ga izdali pred tremi leti, vračajo z Diksilendom. Foto: MMC RTV SLO
Jinxi se po albumu Na Zapadu, ki so ga izdali pred tremi leti, vračajo z Diksilendom. Foto: MMC RTV SLO
Yaya
Yaya se je ob odgovarjanju na vprašanja uporabnikov zelo zabavala. Foto: MMC RTV SLO

Yaya se je prvič srečala z glasbo v glasbeni šoli, kjer je obiskovala ure violončela, je pojasnila uporabnikom spletne klepetalnice. "Ampak sem vedno želela igrati kitaro ali klavir ali peti. Tako da sem nehala igrati violončelo in si našla bend. Ko sem že začela peti v bendu, sem začela obiskovati še ure solopetja. Zdaj pa samo še kitara. Ko bom imela čas, bo prišla tudi ta na vrsto," je razkrila pevka ob virtualnem nasmešku.

Kot je priznala, ji ob vseh obveznostih, ki jih ima, ostane zelo malo časa za prosti čas. "Družina tudi vzame veliko časa. Imam hčer, ki zdaj obiskuje prvi razred osnovne šole, tako da moram zdaj skrbeti za domače naloge in vse ostalo (smeh)."

Uporabniki je med spletnim klepetom niso zasuli le z vprašanji, ampak so ji poklonili tudi kakšen kompliment. Ko je beseda nanesla na njen (mladosten) videz, se je Yaya pošalila: "Pravkar sem pojedla dve tortici v slaščičarni. Zdaj sem vesela in se smejem. In tako sem videti srečna in mlajša. Drugače se večino časa vozim z avtomobilom (smeh)."

Predstavili že dve skladbi z novega albuma
Jinxi so za letošnjo jesen pripravili nove skladbe in jih zbrali pod imenom Diksilend. Albuma še ni na prodajnih policah, saj je, kot je razložila Yaya, trenutno v zadnjih fazah nastajanja. Ampak svojim oboževalcem so z njega v tem času že predstavili dva singla (ogledate si ju lahko pod novico), in sicer Da smo se voljeli manje in Na zub su me uzeli mama. "Na novem singlu sodeluje moj mož Dudo (Astronaut Daddy, op. a.), pevec skupine PipsChips&Videoclips. Drugi gostje naj ostanejo presenečenje do koncerta," je bila v spletni klepetalnici skrivnostna Yaya.

Zmanjkalo časa za Križanke
Zaščitni znak skupine smo gostili na klepetu le nekaj dni pred njihovim promocijskim koncertom, ki bo 9. novembra v centru urbane kulture. Jinxi prihajajo v Kino Šiška, potem ko so prestavili svoj koncert v Križankah. "Križanke se morajo kot prostor za koncerte veliko prej rezervirati. Ko smo to storili pred pol leta, smo bili prepričani, da bomo vsaj približno dokončali album do datuma nastopa," je pojasnila Yaya in dodala: "Težko pa je imeti vaje in snemati nov material. Preprosto nam je zmanjkalo časa, da vse to vzporedno naredimo."

Razlika je v vztrajnosti, trdi Yaya
Hrvaška skupina pa je prisotna tako na slovenskih kot hrvaških odrih. Naše uporabnike je zanimalo, kakšna je razlika med obiskovalci koncertov. "Meni se zdi zanimivo, da imajo Slovenci veliko več volje, da ostanejo na koncertu, tudi ko na primer pada dež. Hrvati bi vsi šli domov, ko bi začutili prve kaplje dežja. To je osnovna razlika, vse drugo pa je enako (smeh)."

Kaj še je zanimalo obiskovalce spletne klepetalnice, si lahko preberete tu.