"Biti okronana za mis sveta je uresničitev sanj." Foto: AP

Prireditev mis sveta se je prvič po 28 letih vrnila v Indijo. 71. lepotno tekmovanje v Mumbaju, v katerem se je med seboj v lepoti, talentu in javnem govorjenju pomerilo 112 tekmovalk, sta vodila bollywoodski filmski ustvarjalec Karan Džohar in mis sveta leta 2013 Megan Young s Filipinov. Dogodek je svetovnemu občinstvu predstavil bogato tapiserijo indijske kulture in dediščine, udeleženke so nosila tudi izvezena krila in bluze ter plesale na priljubljene bollywoodske pesmi.

Vladajoča mis sveta, Poljakinja Karoline Bielawska, je krono na koncu večera predala svoji sosedi – Krystyni Pyszkovi iz Češke. Foto: AP
Vladajoča mis sveta, Poljakinja Karoline Bielawska, je krono na koncu večera predala svoji sosedi – Krystyni Pyszkovi iz Češke. Foto: AP

Vladajoča mis sveta, Poljakinja Karolina Bielawska, ki je naziv nosila vse od marca 2022, saj tekmovanja zaradi težav z organizacijo lani ni bilo, je krono na koncu večera predala svoji sosedi – Krystyni Pyszkovi iz Češke.

"Biti okronana za mis sveta je uresničitev sanj. Zelo sem počaščena, da predstavljam svojo državo in vrednote 'lepote s poslanstvom' na svetovni ravni,” je dejala 23-letna manekenka, ki študira pravo in meni, da se je treba znebiti stigme glede menstruacije, ki naj bi še vedno bila tabutema, poroča AP.

Po zmagi je pomahala množici in objela nekatere druge tekmovalke. Prva spremljevalka je postala Jasmina Zajtun iz Libanona, med prve štiri sta se uvrstili tudi Aché Abrahams iz Trinidada in Tobaga ter Lesego Chombo iz Bocvane.

Indijka Sini Šeti je izstopila, potem ko se je uvrstila med zadnjih osem. Naslov mis sveta je sicer v preteklosti osvojilo tudi šest Indijk, med njimi je bila leta 2000 tudi Prijanka Čopra.